Gradi se kružni tok na Bulevaru Džordža Vašingtona

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice objavila je javni poziv za podnošenje ponuda za izvođenje radova na izgradnji kružne raskrsnice Bulevara Džordža Vašingtona i Dalmatinske ulice i dodatne saobraćajne trake na Dalmatinskoj ulici, od raskrsnice sa Bulevarom Džordža Vašingtona do raskrsnice sa Moskovskom ulicom.

Glavnim projektom je pored izgradnje kružne raskrsnice, obuhvaćena i rekonstrukcija dijela Dalmatinske ulice, od raskrsnice sa Bulevarom Džordža Vašingtona do raskrsnice sa Moskovskom ulicom, koja će nakon rekonstrukcije, umjesto postojeće dvije, imati tri saobraćajne trake. Dodatna saobraćajna traka predviđena je za desna skretanja iz Dalmatinske u Moskovsku ulicu, a dužina dijela ulice koji se rekonstruiše iznosi 287m. Predviđena je rekonstrukcija dijela Bulevara Džordža Vašingtona, dužine 66m, u zoni kružne raskrsnice, kao i rekonstrukcija dijela Moskovske ulice, dužine 100m u zoni raskrsnice sa Dalmatinskom ulicom. Širina kolovoza na Dalmatinskoj ulici je 9 m (tri saobraćajne trake po 3 m), sa obje strane ulice predviđen je trotoar.

Od prateće infrastrukture predviđena je izgradnja atmosferske i tk kanalizacije, vodovoda i javne rasvjete.

Procijenjena vrijednost radova je 580.000 eura sa PDV-om, a otvaranje pristiglih ponuda je zakazano za 14.03.2022.godine.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …