ABAZOVIĆ: Damjanović sigurno ministar

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da bi volio da Crna gora dobije 43. vladu i da bi ona, bez obzira koliko će trajati, trenala da da doprinos da se snažnije krene ka Evropskoj uniji.

“Ako se podese okolnosti i većina u crnogorskom parlamentu odluči da to radim ja, spreman sam”, rekao je Abazović za Adria TV.

Dodao je i da nije lako biti premijer u ovim okolnostima…

“Nekada u politici, prelazna rješenja su istorijska rješenja… Mislim da postoje i drugi ljudi koji mogu da se uhvate u koštac i urade dobro za Crnu Goru. Ako ne bude funkcionisala 43. vlada kao tim biće to velik poraz, a ako bude funkcionisala kao tim, biće nevažno ko je nju vodio. Navijam da Crna Gora postane dosadno političko društvo”, rekao je Abazović pojašnjavajući da to znači da će građanima biti nebitno ko je na važnim državnim funkcijama.

Na pitanje da li je realno da nova vlada traje godinu dana to predsjedničkih izbora koji bi se spojili sa vanrednim parlamentarnim, Abazović je kazao da je to put.

“Nema niko ambiciju da pravi vladu koja bi trajala do 2024. ali u ovoj godini treba pripremiti sve za izbore. U ovom trenutku nemamo kompletiranu sudsku vlast, ne znam kako neko može da misli da se tako ide na izbore”, rekao je Abazović.

Kazao je i da nije kompletiran spisak 43. vlade.

Abazović je kazao i da je zadovoljan preliminarnim razgovorima koje je imao sa predstavnicima političkih partija.

Kazao je da se sa premijerom Zdravkom Krivokapić posljednji put u Skupštini Crne Gore.

Abazović je kazao i da “ako bude do nas sigurno je da će Aleksandar Damjanović biti neko ko je u najužem krugu da bude član vlade”.

“On je veliki stručnjak i vrlo dobro poznaje ekonomski i finansijski sistem i da bi bio vrlo koristan na nekim pozicijama za bilo koju buduću vladu”, rekao je Abazović.

Demantovao je “da se Srbi tjeraju iz vlade, ili Crnogorci ili manjine”.

“Svi će moći da budu dio ekipe bez ikakvih rezervi, samo da zadovolje kriterijume koji su potrebni da bi se obavljao neki posao. Moramo da vraćamo građanski imidž, mislim da je to nedostajalo prethodnoj Vladi. Moramo da vraćamo imidž evropske vlade i sekularne vlade ali i da uvažavamo vjerske zajednice”, naveo je Abazović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Dvije osobe upale u provaliju, u toku akcija spašavanja

Dana 26.11.2022. godine u 15.15h Služba zaštite i spašavanja je primila prijavu od strane Uprave …