Sukob u DPS-u: Predsjednik Opštine podnosi ostavku

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović (Demokratska partija socijalista) danas će podnijeti ostavku na tu funkciju, nezvanično saznaju Vijesti u lokalnoj upravi i u Opštinskom odboru te partije u Pljevljima.

Još nije poznato da li će Golubović napustiti i Demokratsku partiju socijalista, čiji je funkcioner. On juče nije bio spreman da za Vijesti komentariše nezvanične navode o ostavci.

Golubović je odlučio da napusti čelno mjesto u Opštini, iako je samo prije dvadesetak dana tvrdio da to neće uraditi. Tada je krenula koordinirana lavina napada na njega iz DPS- a i koalicionih stranaka – Bošnjačke i Socijaldemokrata, zbog izjava Podgoričkoj televiziji u vezi sa krečenjem grafita sa imenom Ratka Mladića ispisan na jednoj od stambenih zgrada u centru Pljevalja.

On je tada rekao da je njegova izjava netačno prenijeta, ali se na to koalicioni partneri nisu obazirali. Vijesti u DPS-u saznaju da je on u stvari kolateralna šteta unutarpartijskog nadgornjavanja oko toga ko će imati prevlast u partiji, nakon što se njen lider Milo Đukanović možda bude povukao sa čela partije.

Glavni pretendenti na njegovo mjesto su potpredsjednici Ivan Vuković i Jefto Eraković, a iza konstruisane izjave Golubovića na Podgoričkoj televiziji stoji ovaj prvi, rečeno je Vijestima.

Zbog vještački podignutih tenzija u Pljevljima nakon promjene vlasti 2020. na državnom nivou, a prethodno i litija Mitropolije crnogorsko primorske čiji su učesnici i pojedini lokalni zvaničnici DPS-a, ta partija nema visoki rejting u opštini. Navodno im Golubovićev partijski rad ne pomaže puno u tome jer ne spada u ostrašćene funkcionere, koji bi nacionalnim manipulacijama mogli da pridobiju simpatije građana – posebno Bošnjaka.

Vijesti od Golubovića nijesu dobile ni potvrdu ni demant da će podnijeti ostavku, kao ni od predsjednika Opštinskog odbora DPS-a u Pljevljima Dragiše Sokića koji danima nije odgovarao na telefonske pozive i poruke.

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …