Viele Euro Geldscheine

Krivična prijava protiv direktora zbog štete od 1,5 miliona eura

Policija je nakon višemjesečne kontrole poslovne dokumetacije i preduzimanja drugih policijskih mjera i radnji, Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, podnijela krivičnu prijavu protiv pravnog lica, d.o.o. „BAMBIS STOLARIJA“, sa sjedištem u Podgorici, koje se bavi proizvodnjom građevinske stolarije i elemenata.

Sumnja se da je pravno lice izvršilo krivično djelo oštećenje povjerioca.

Osim toga, krivičnom prijavom je takođe obuhvaćen i izvršni direktor pravnog lica, B.B. (62) koji je osumnjičen da je izvršio krivično djelo oštećenje povjerioca, kao i krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Sumnja se da je B.B. kao odgovorno lice – izvršni direktor u privrednom društvu d.o.o. „BAMBIS STOLARIJA“ u periodu od 2014. do 2019. godine, znajući da je taj subjekt postao nesposoban za plaćanje, isplatom duga namjerno stavio povjerioca u povoljiniji položaj i na taj način znatno oštetio druge povjerioce nanoseći im štetu u ukupnom iznosu od 1.557.675 eura.

Dakle, suprotno zakonskim propisima, zloupotrebom svog položaja, B.B. je, kako se sumnja, zaključio ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i zajedničkom ulaganju rada i sredstava sa privrednim društvom d.o.o „BAMBIS GROUP“ iz Podgorice na koji način je ovom privrednom društvu omogućio sticanje protivpravne imovinske koristi, a na štetu privrednog društva d.o.o. „BAMBIS STOLARIJA“.

Provjerite slična mjesta

Vuković: Uredićemo dvorišta svih škola i vrtića i kupiti minibuseve za prevoz učenika

Pokret „Svi za naš GRAD“ na čelu sa dr Ivanom Vukovićem, predstavio je juče samo …