Ivanović: Ako Abazović bude premijer, normalno da bi SNP-u pripadalo mjesto predsjednika Skupštine

Uovom trenutku ne mogu reći kada će biti formirana manjinska vlada, ali biće brzo, ni ko će je činiti – rekao je šef poslaničkog Kluba Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Ako bi potpredjsednik Vlade u tehničkom mandatu i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović bio premijer normalno bi, kako je kazao, bilo da SNP-u pripadne mjesto predsjednika Skupštine, ali smatra da je još rano govoriti o tome.

Nismo još izdetaljisali ništa.. Mene su nekoliko puta postavljali na određena mjesta, a nikad sa mnom nije razgovorao o tome. Ako bi Dritan bio premijer, normalno da bi Socijalističkoj narodnoj partiji po svim pravilima pripadalo mjesto predsjednika Skupštine ili tako nešto, ali to je sve stvar dogovora. Nemojte me još, jer zaista je rano o tome da pričam – rekao je Ivanović i dodao da će možda i neki drugi činioci tražiti određena mjesta i “treba svakog ispoštovati da bi ta vlada bila efikasna, brza..”.

Razgovori su, kako je potvrdio, vođeni, ali SNP nema definitivno još stav.

Ima dva razloga, jedan je da smo bili za to da se ta vlada formira iz parlamentarne većine, pa su razgovori već vođeni sa Demokratskim frontom. Ti će se razgovori nastaviti sa njima, a i sa drugima. Žao mi je što Demokrate, nakon što je Aleksa Bečić smijenjen, odustali od te neke priče. I dalje se nadam da će pristati, što bi bilo dobro, pa da se nova vlada formira iz parlamentarne većine – naveo je Ivanović.

Pobjeda/RTCG

Provjerite slična mjesta

Drugi najveći turoperator u Evropi poručuje Njemcima: „Dođite u Crnu Goru, zato što je ovdje sve autentično“

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) je domaćin DRV fvw Destination Forum-a, u okviru …