Udarne vijesti

Bečić traži vanredne izbore u maju

Lider Demokrata Bečić zatražio je sinoć u Podgorici, na protestu protiv najave formiranja manjinske vlade, da se u maju održe vanredni parlamentarni izbori skupa s lokalnim u više crnogorskih opština.

”Ako se ne plaše naroda, zašto ne prihvate našu ponudu da vratimo fotelje narodu? Zahtijevamo raspisivanje lokalnih izbora u Podgorici, Baru, Pljevljima, Bijelom Polju i drugih desetak opština, i vanrednih parlamentarnih izbora. Oni ne mogu pobjeći od suda naroda. Ubijeđen sam u veliku pobjedu na lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima. Narode Crne Gore, spremaj se za izbore”, poručio je Bečić na protestu organizovanom radi “odbrane izborne volje”, a nakon njegovog razrješenja s pozicije šefa parlamenta.

Na poziv Demokrata, Prave i Ujedinjene Crne Gore, građani su se sinoć s poslanicima tih stranaka okupili ispred Hrama Hristovog vaskrsenja.

Protestu su prisustvovali i poslanici konstituenata DF-a – Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije.

I Krivokapićeva Vlada je prethodno tražila skraćenje mandata Skupštini i objedinjavanje lokalnih i parlamentarnih izbora, ali za to nisu dobili većinsku političku podršku.

Bečić je ponovio i optužbe na račun GP URA, tvrdeći da taj pokret pošto-poto hoće da ostane na vlasti i sarađuje s DPS-om.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Abazović nakon sastanka sa Fon der Lajen: Crna Gora ima istorijsku šansu da pokaže da je proces proširenja živ

Crna Gora ima istorijsku šansu da pokaže da je proces proširenja živ, saopštio je predsjednik …