Udarne vijesti

ADŽIĆ: Petričević da nauči nadležnosti inače će se sve cigarete pokrasti

Savjetnik za bezbjednost potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića Filip Adžić poručio je vršiteljki dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina Mileni Petričević da, kako je kazao, nauči svoje nadležnosti.

Ranije danas komentarišući Adžićeve izjave Petričević je kazala da dešavanja u Slobodnoj zoni Luke Bar nijesu i ne mogu biti isključiva nadležnost i odgovornost Uprave prihoda i carina (UPC).

“Ako bih bio zaista nekorektan, kako je to bila gospođa Petričević, mogao bih da joj kažem da nauči svoje nadležnosti prije nogo što dođemo u situaciju da i preostala količina zaplijenjenih cigareta nestane. Očito je da gospođa Petričević nepotrebno bježi od odgovornosti za nestanak zaplijenjenih cigareta, jer niko njoj lično, pa ni ja nisam adresirao propust već sam konstatovao ono što je gospođa Petričević i sama potvrdila suspenzijom osam svojih kolega iz Uprave prihoda i carina”, naveo je Adžić u izjavi za Radio CG.

On kaže da je sasvim jasno da je upravljanje Slobodnim carinskim zonama u nadležnosti operatera, te da je konkretan izlazak robe iz slobodne carinske zone predmet carinskog nadzora.

“Zbog toga, molim gospođu Petričević da još jednom prelista svoje nadležnosti i da se manemo prepiski i saopštenja, ako smo na istoj strani u borbi protiv mafije”, zaključio je Adžić.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …