Visok stepen podudarnosti, brzo izabrati vladu

Stekao sam utisak da postoji visok stepen podudarnosti o tome šta treba sada raditi u Crnoj Gori, a to je – prije svega, brzo formirati vladu koja biti utemeljena u jasnoj parlamentarni većini zasnovanoj u evropskoj i građanskoj politici, izabrati vladu koja će sto prije početi aktivnosti na nastavku kvalitetnog pregovaranja sa EU, kako bi u bliskoj budućnosti stvorili mogućnost za ostvarenje cilja – ulazak u EU, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović za Televiziju Crne Gore (TVCG).

Na pitanje TVCG da li se prije dolaska u Atinu sastao s Dritanom Abazovićem i je li mu on prihvatljiv za mandatara, Đukanović je odgovorio:

“Kao što znate u Atinu sam stigao u ponedjeljak veče, to je bio dan kad su parlamentarci bili zauzeti razgovorom o inicijativi za smjenu predsjednika parlamenta, mislim da su razgovori između potencijalnih konstituenata nove crnogorske vlade započeli juče kad sam bio ovdje. Kao što znate uloga predsjednika je da nakon saznanja o postojanju parlamentarne većine predstavniku te manjine da mandat za sastav nove vlade.”

Đukanović je naveo da će večeras biti u Podgorici, te da je sjutra prilika da čuje izvještaj o konsultacijama koje su obavili potencijalni konstituenti vlade.

“Nakon toga bi na red došla inicijativa predsjednika države. Iskreno, nadam se da da je u mom odsustvu obavljen taj prvi krug konsultacija, nadam se da postoji razumijevanje, iz svega što sam prethodno čuo iz razgovora u parlamentu, i kroz komunikacije koje sam imao, uvijek nezvanične, do trenutka dok se ne stvore uslovi da bude zvanična”, zaključio je predsjednik.

Podsjetimo, Đukanović je u dvodnevnoj posjeti Grčkoj, na poziv predsjednice te zemlje Katerine Sakelaropulu.

Provjerite slična mjesta

Vojinović: Etapno povećati plate nastavnicima

Ministar prosvjete u tehničkom mandatu Miomir Vojinović izjavio je večeras da je zahtjev da se …