Uhapšeni carinik i vozač kamiona zbog šverca cigareta

Dvije osobe su uhapšene nakon što je u utorak otkrivena krađa velike količine cigareta iz skladišta u luci Bar. Iz Osnovnog državnog tužilaštva za Primorski portal je potvrđeno da je policija lisice na ruke stavila cariniku D.D. i vozaču kamiona M.P.

Crainiku se stavlja na teret krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a vozaču krijumčarenje.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva tužilac Rdaovan Đurišić potvrdio je da su uhapšeni carinik i vozač kamiona

-U dva skladišta u luci Bar ukupno fali 11.349 paketa različitih cigareta. Vrši se detaljna istraga sa kolegama iz Specijlanog tužilaštva, kazao je tužilac Đurišić.

Saznajemo da je vozač M.P. kazao da je instrukcije dobijao telefonom od NN lica. Cigarete su izvezene u dva kamiona. Drugi kamion je angažovao M.P.

Podsjetimo, v.d direktora Uprave prihoda i carina Milena Petričević je kazala da je, prema posljednjem popisu napravljenom minulog ljeta, u tom privatnom skladištu bilo 15.000 paketa cigareta, a da će se popisom utvrditi koliko je ukradeno.

Kamioni kojim su iznesene cigarete iz Slobodne carinske zone u Luci Bar, pet puta ukupno su ulazili u skladište na kom je oštećena plomba – četiri puta u januaru i jednom u februaru.

Krađa velike količine cigareta otkrivena je juče, a slučaj je, nakon što je vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina Milena Petričević alarmirala policiju, preuzelo Specijalno državno tužilaštvo (SDT) u saradnji sa ODT Bar.

Izvor: Primorski portal

Provjerite slična mjesta

Ovo su najbolji i nagrađeni službenici MUP-a

Bezbjednost i očuvanje unutrašnjeg poretka temeljne su vrijednosti od nastanka državnih institucija sve do današanje …