Zabjelo dobija modernu saobraćajnicu

Gradonačelnik Glavnog grada Podgorica dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je radove na rekonstrukciji Ulice Dušana Milutinovića na Zabjelu.

„Nedavno je započeta rekonstrukcija Ulice Dušana Milutinovića, jedne od najvažnijih saobraćajnica u ovom dijelu Zabjela, nešto na što su naši sugrađani čekali dugi niz godina. Postupili smo odgovorno u odnosu na ono što je bio njihov zahtjev, pa su se, na obostrano zadovoljstvo, stvorile pretpostavke da počne realizacija ovog važnog projekata”, kazao je Vuković, te dodao da ovaj dio grada uskoro dobija još jednu savremenu saobraćajnicu.

Saobraćajnica će biti rekonstruisana u dužini od 440 metara, a biće izgrađena i nova atmosferska i fekalna kanalizacija, novi vodovod i tk kanalizacija. Osim toga, gradsko preduzeće Komunalne usluge izvodi radove na izgradnji moderne javne rasvjete, koja će doprinijeti većoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

„Osim Ulice Dušana Milutinovića, prioritet za naredni period biće i Ulica AVNOJ-a, jedna od najznačajnijih ulica, rekao bih i za Podgoricu u cjelini, gdje imamo dosta izazova na planu i projektne dokumentacije i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Radimo na stvaranju svih neophodnih pretpostavki za raspisivanje tendera za njenu rekonstrukciju”, kazao je Vuković i dodao da bi time bila zaokružena jedna nova cjelina na Zabjelu.

Radovi teku planiranom dimanikom, rok za završetak je pola godine, a vrijednost radova iznosi oko 430 hiljada eura.

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …