Udarne vijesti

Ugostitelji najavili otpuštanje radnika

Iz nevladinog udruženja Ugostitelji Crne Gore kazali su da nemaju riječi da opišu svoje razočaranje u one koji donose odluke u ime svih njih i građana i privrednika. Posljednjih dana, ističu, svjedočimo masovnim okupljanjima po gradovima na koje nadležni ne reaguju, jer se “izgleda kovid-19 može dobiti samo u ugostiteljim objektima, noćnim klubovima i svadbenim salonima”, pošto je samo njima ograničen i zabranjen rad.

U ovoj zemlji mjere protiv koronavirusu važe samo za nas, kao da smo mi jedini koji su odgovorni za širenje epidemije – ističu iz NVU Ugostitelji Crne Gore.

Razočarani su i odnosom nadleznih koji su gluvi na njihove molbe i apele u kojima samo traže da rade kako bi zaradili novac da izdržavaju svoje porodice, isplate radnike i plate obaveze prema državi.

Sigurni smo da ukoliko bi nas predstavnici ministarstava zdravlja i ekonomskog razvoja primili na razgovor i čuli naše argumente da bi uvidjeli da poptpuno otvaranje ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, dozvoljavanje rada muzičarima ne utice toliko na sirenje zaraze, jer živimo u drzavi u kojoj mjere ne poštuju ni oni koji ih donose – ističu iz NVU Ugostitelji Crne Gore.

Nadležne, kako su ocijenili, ne zanima njihova egzistenicija jer uprkos njihovim protestima, kao i kolega muzičara, još niko nije našao za shodno da razgovara sa njima.

Izgleda da ih zanimaju samo sopstvene fotelje, ali ne i mi – koji ih plaćamo. Zarad svojih interesa nije im problem da izađu na ulice i pozovu građane da im se pridruže. Vjerovatno je struka, čim se ne oglašava, procijenila da se na ovaj način ne širi zaraza – kazali su iz NVU Ugostitelji Crne Gore.

Svi koji ovih dana pozivaju na proteste treba da znaju da će isključivo oni biti jedini krivci za moguće rasplamsvanje epidemije, te da oni više neće pristati na zatvaranja i ograničavanja.

Sigurni smo da i poslanici i ministri znaju da se državni budžet puni od poreza i doprinosa koje mi svakoga mjeseca plaćamo, te da džabe protestom brane svoje fotelje ako nama ne dozvole normalan rad, jer uskoro neće imati od čega da prime plate jer mi nećemo biti u stanju zbog stalnih ograničenja da plaćamo svoje obaveze, a bićemo prinuđeni da zatvaramo svoje poslove i otpuštamo radnike – upozorili su iz NVU Ugostitelji Crne Gore.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …