Protest kod hrama zbog smjene Bečića

Protest zbog smjene Alekse Bečića sa funkcije predsjednika Skupštine biće održan sjutra u Podgorici, kazao je poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović, navodeći da očekuju prisustvo velikog broja građana.

Martinović je rekao da protest počinje u 18 sati, kod Hrama Hristovog vaskrsenja.

Kako je naveo, u ponedjeljak se dogodilo ono na šta su Demokrate u prethodnom periodu upozoravale.

“Došlo je do prekrajanja izborne volje građana od koalicije Crno na bijelo, koja tvori novu većinu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS)”, kazao je Martinović agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, taj čin je suprotan Ustavu, izbornoj volji i svim demokratskim principima.

“Kao što smo najavili, sjutra u 18 sati ćemo se okupiti kod Hrama, gdje ćemo mirno i dostojanstveno izraziti naše demokratsko i Ustavom zagarantovano pravo da, zajedno sa građanima, izrazimo nezadovoljstvo”, rekao je Martinović.

On je kazao da građani osjećaju veliku nepravdu i veliko nezadovoljstvo zbog, kako je naveo, izdaje koja je pečatirana smjenom Bečića.

“Građani na društvenim mrežama i na raznorazne druge načine iskazuju nezadovoljstvo nepravdom. Očekujemo da će mirnim protestima prisustvovati veliki broj građana”, rekao je Martinović.

Na pitanje da li očekuju prisustvo ostalih političkih aktera, on je kazao da je na njima da odluče kako će se odnositi prema aktuelnoj situaciji.

“Kako će se drugi akteri odnositi, to je njihovo legitimno pravo. Ono što je u ovom trenutku izvjesno jeste da će funkcioneri Demokrata biti u 18 sati ispred Hrama sa građanima”, rekao je Martinović.

On je kazao da se protesti neće zaustaviti sjutra jer, kako je istakao, u toj partiji očekuju da zajedno sa građanima spriječe “izdaju njihovog povjerenja”.

“Stoga sam siguran sam da protesti sjutra neće stati”, dodao je Martinović.

Mina/RTCG

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …