Nestala ogromna količina cigareta, Petričević suspendovala 5 službenika

Velika količina cigareta odvezena je kamionom iz jednog skladišta u Slobodnoj zoni Luke Bar, utvrdili su nadležni iz Uprave prihoda i carina, potvrdila je Vijestima vršiteljka dužnosti direktorice UPC Milena Petričević.

Zbog toga je, kaže, suspendovala pet carinika u čijoj smjeni se to dešavalo.

Ona je na licu mjesta sa pripadnicima Uprave policije i forenzičarima, koji izuzimaju tragove i utvrđuju količinu nestalih cigareta.

Petričević je objasnila da je krađa otkrivena danas, nakon što su službenici UPC krenuli u popis cigareta i duvanskih proizvoda smještenih u skladištima Slobodne carinske zone.

“Indikativno je, a možda i slučajno, da se juče kada smo trebali da zaopčnemo popis, desila dojava o bombi u Luci Bar, zbog čega su svi, pa i službenici UPC morali biti evakuisani. Aktivnosti smo započeli danas, popisujući sladišta u Port of Adria, međutim, i ta aktivnost morala je biti prekinuta, zbog saznanja koje je utvrdio zaposleni u Carinskoj ispostavi Slobodne zone – obilaskom određenog skladišta, ustanovljeno je da je fizički oštećena zaštitna plomba postavljena 1. januara. O tome je, shodno hijerarhiji, obavijestio svog prvog pretpostavljenog, a on mene kao starješinu organa. Nakon toga sam u dogovoru sa pomoćnikom za Sektor bezbejdnosti izdala nalog Port of Adrii da pregledom snimaka nadzornih kamera utvrde da li je samo oštećena plomba, ili je eventualno bilo ulazaka u skladište. Uvidom u sninmljeni materijal sa nadzornih kamera utvrđeno je da je u to skladište više puta ulazilo određeno transportno sredstvo”, kazala je ona.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Milošević pušten nakon saslušanja

Direktor Uprave prihoda i carina, Rade Milošević pušten je nakon saslušanja u akciji Specijalnog policijskog …