Manjinska Vlada imaće više resora, Damjanović potpredsjednik

Manjinska vlada koja je najizvjesnije rješenje aktuelne krize vlasti, trebalo bi da ima nekoliko resora više od odlazećeg kabineta premijera Zdravka Krivokapića, u kom je bilo 12 ministarstava – saznaju “Vijesti” iz više nezvaničnih izvora.

Plan definisanja resora nije do kraj utvrđen, jer se, kako je “Vijestima” rečeno, čeka definitivan dogovor o mandataru za sastav nove vlade.

Procjena izvora uključenog u pregovore o tome, koji bi trebalo da se intenziviraju od danas, je da je realan broj resora nove vlade 16 ili 18.

Povećanje resora trebalo bi da se realizuje tako što bi se “glomazna ministarstva”, poput Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, “rasparčala”.

Kako je objasnio izvor “Vijesti”, u planu su kvote za nestranačke ličnosti u vladi, a postoji mogućnost, kao što je i ranije najavljivano, da neki od aktuelnih ministara ostanu u izvršnoj vlasti.

Spekuliše se da bi ta vlada imala barem tri potpredsjednička mjesta, od kojih bi, kako su “Vijesti” ranije pisale, jedno pripalo Aleksandru Damjanoviću, bivšem v.d. direktoru Uprave prihoda i carina, koji bi ujedno bio i ministar finansija.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …