Krivokapićeva savjetnica: Neću podnijeti zahtjev xa nadoknadu

Nedavno imenovana savjetnica premijera Svetlana Vukčević kazala je da neće podnijeti zahtjev za nadoknadu nakon prestanka funkcije.

<<<Krivokapić imenovao novu savjetnicu<<<

“Povodom interesovanja javnosti i brojnih komentara javnih ličnosti i medija, u kojima se apostrofira moja navodna spremnost ”da jednim danom radnog iskustva na mjestu savjetnika Premijera Crne Gore stičem pravo na korišćenje godišnje nadoknade od 15.000 eura” obavještavam da je čitava buka stvorena bez provjere činjenica. Naime, prema zakonu pravo na nadoknadu ne ostvaruje se automatski prestankom funkcije, već isključivo po podnošenju zahtjeva za njenu isplatu, čime se ostavlja pojedincu na volju da li će to učiniti ili ne. A, ja, saglasno svojoj etici, NEĆU podnijeti takav zahtjev koji bi značio korišćenje novca građana Crne Gore. Ovim obraćanjem želim i da objasnim da moje imenovanje ne traje jedan dan, kako su to mediji istakli i neki političari insinuirali, već i tokom tehničkog mandata Vlade”, navela je Vukčević.

Takođe, podsjeća da su sporni zakon kreirali i usvojili oni koji najviše ovih dana prigovaraju tom zakonu, a koji su ga obilato koristili, oštetivši građane u višemilionskim iznosima.

“Ovo vidim kao dobru priliku da buduća vlast sve sporne zakone preispita, izmijeni ili ukine, ako su na štetu građana. Na kraju, naglašavam da sam se prijavila na konkurs za drugu ekspertsku poziciju u Vladi prije pola godine, i da, iako je ovo imenovanje došlo u nevrijeme, zahvaljujem premijeru prof. dr Krivokapiću što je procijenio da moje profesionalne reference i međunarodno iskustvo, kao i nestranačka pripadnost, mogu koristiti u tehničkom mandatu Vlade”, zaključila je Vukčević

CdM

Provjerite slična mjesta

Vuković: Uredićemo dvorišta svih škola i vrtića i kupiti minibuseve za prevoz učenika

Pokret „Svi za naš GRAD“ na čelu sa dr Ivanom Vukovićem, predstavio je juče samo …