abazovic

Đukanović u četvrtak daje mandat Abazoviću za sastav manjinske Vlade

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najvjerovatnije će u četvrtak dati mandat za sastav manjinske vlade Dritanu Abazoviću lideru koalicije Crno na bijelo, saznaje portal Dana iz više pouzdanih izvora.

Crnogorski predsjednik će, kako naš portal nezvanično saznaje, u četvrtak obaviti i konsultacije sa predstavnicima klubova poslanika u Skupštini Crne Gore, a nakon te formalnosti mandat će ponuditi jedinom koji u ovom trenutku može obezbijediti većinu od najmanje 41 poslanika, a to je lider Građanskog pokreta URA.

U političkim kuloarima se govori da, ako se sve ovo obavi u četvrtak, već do kraja mjeseca treba očekivati sjednicu Skupštine Crne Gore, na kojoj će biti izabrana 43., ovoga puta, manjinska Vlada Crne Gore

Đukanović je prije dva dana rekao da je njegova Demokratska partija socijalista spremna da glasa za manjinsku vladu, jer je i to bolje rješenje od katastrofalne situacije u kojoj se Crna Gora nalazi na čelu sa dosadašnjom Vladom.

On je rekao da manjinsku vladu smatra najlošijom alternativom aktuelnoj, ali, kako je naveo, u ovom trenutku ne postoji spremnost jednog broja parlamentarnih subjekata da podrže druga rješenja za izlazak iz krize.

Đukanović smatra da bi manjinska vlada trebalo da traje godinu, i da je veoma važno utvrditi prioritete kojim će se baviti u tom periodu.

-Spremni smo da pružimo podršku manjinskoj vladi – dakle koalicijama koje su građanskog karaktera, koje žele da pomognu Crnoj Gori da ide ka Evropi. Spremni smo da podržimo tu vladu i u njoj nećemo učestvovati – istakao je Đukanović.

Tri dana posle pada Vlade premijera Zdravka Krivokapića, u Crnoj Gori je smijenjen i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić iz redova Demokrata.

Bečić je smijenjen u ponedjeljak uveče glasovima opozicije i koalicije „Crno na bijelo” Dritana Abazovića koja je bila dio vladajuće većine.

Dan

Provjerite slična mjesta

Vuković: Uredićemo dvorišta svih škola i vrtića i kupiti minibuseve za prevoz učenika

Pokret „Svi za naš GRAD“ na čelu sa dr Ivanom Vukovićem, predstavio je juče samo …