Abazović primio radnike KAP-a koji su protestovali ispred zgrade Vlade

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović primio je radnike Kombinata aluminijuma Podgorica, koji su protestovali ispred zgrade Vlade, a sastanku su prisustvovali i inspektori rada uz Uprave za inspekcijske poslove, Zlatko Popović i Predrag Nešković.

Na sastanku, predstavnici radnika KAP-a upoznali su potpredsjednika Abazovića sa problemima sa kojima se suočavaju, napominjući da im beneficirani radni staž nije uplaćivan tokom stečaja, već samo za redovni radni staž, zbog čega im je sada onemogućen odlazak u penziju. Predstavnici radnika KAP-a su upoznali potpredsjednika Abazovića sa raznim propustima koji su pratili tokom stečajnog postupka, ukazujući na kršenje osnovnih ljudskih prava. Oni su naveli da zbog tih propusta ranijih vlasnika KAP-a pravo na penziju ne može da ostvari 145 radnika, a da je spornim Zaključkom iz 2013. godine obaveza Vlade prema njima iznosila oko osam miliona eura.

Potpredsjednik Abazović je istakao da razumije njihov problem i da će država uraditi sve što je u zakonskim okvirima kako bi pronašla rješenje koje će zadovoljiti obespravljene radnike KAP-a kojima je ugovor o radu okončan u decembru.

Provjerite slična mjesta

Mrdović: Na EU putu Crne Gore godine su odavno postale samo broj

Piše: Ines Mrdović  Od davne 2008. godine, kada je Crna Gora aplicirala za članstvo u …