Udarne vijesti

SDP odbija da mjesto gradonačelnika Cetinja da DPS-u

Na sjednici Odbora DPS-a Prijestonice Cetinje, ponovljeno je da najveću odgovornost za funkcionisanje buduće vlasti, samim tim i mjesto gradonačelnika Prijestonice, treba da pripadne DPS-u. Na sjednici je konstatovano i da, za sada, takav stav nije naišao na odobravanje predstavnika SDP-a, te da je potrebno uložiti dodatan napor kako bi Cetinje, u što skorijem roku, i u skladu s rezultatima lokalnih izbora, dobilo novu vlast.

Kako ističu u saopštenju DPS-a, današnjoj sjednici je prisustvovao i koordinator ispred Predsjedništva Ivan Vuković.

Naglašavaju da Odbor pruža punu podršku pregovaračkom timu koji je u, prethodnom periodu, vodio razgovore sa predstavnicima Socijaldemokratske partije u cilju postizanja dogovora o stvaranju stabilne vladajuće koalicije.

Na današnjoj sjednici Odbora je ponovljen stav da je vlast u Prijestonici neophodno formirati u skladu s principima koji važe u svim zemljama demokratskog svijeta, odnosno očekivanjima građana koji su, na izborima 5. decembra, ubjedljivo najveće povjerenje poklonili Demokratskoj partiji socijalista.

“Osim potrebe intenziviranja razvoja Prijestonice, DPS prepoznaje i značaj složene političke situacije na državnom nivou. Nakon svih izazova kroz koje su Crna Gora i, naročito, Cetinje prošli tokom 2021. godine, te u svjetlu aktuelnih političkih zbivanja, principijelno i državno odgovorno ponašanje obaveza je svih kojima je naša zemlja na srcu”, navodi se u saopštenju.

Na sjednici Odbora je zaključeno da DPS ostaje posvećen konstruktivnom pristupu u pregovorima, uz očekivanje da će, zarad dobra Cetinja i Crne Gore, na temelju pomenutih principa, kako su naglasili, prijatelji iz SDP-a prihvatiti njihovu iskrenu ponudu za saradnju u narednom periodu.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …