Krivokapić čestitao Rifatu Fejziću, zvanično stupanje na dužnost reisa

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je gospodinu Rifatu Fejziću na svečanom i formalnom, ponovnom stupanju na dužnost reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori.

“Želim Vam da sa puno uspjeha istrajavate u svojoj humanoj, Bogom nadahnutoj misiji, koja crnogorsko društvo čini plemenitijim, pravednijim i harmoničnijim!

Crna Gora ne može da postoji bez pogleda uprtog u evropsku budućnost, niti bez poštovanja i čuvanja njenih tradicionalnih vrijednosti i dosljednog afirmisanja i uvažavanja tradicionalnih vjeroispovjesti čije su doktrine uzidane u temelje naše kulture i evropskog istorijskog hoda, koji je usmjeren u pravcu prosperiteta i stvaranja zajednice u kojoj caruje pravda i čovječnost – božanski upisane u Kuranu i drugim svetim knjigama.

Vaše učenje koje upućuje čovjeka na samoga sebe, na samoispitivanje i autokorekciju, na moralne i etičke principe koji su mudriji od svake jedinke, kao da je Crnoj Gori danas potrebnije nego ikada ranije!

Rad i razvoj vjerske Zajednice na čijem ste čelu, Vaša intenzivna saradnja sa drugim vjerskim zajednicama, uz brižnost i naklonost države, dobre su prakse koje sve građane Crne Gore vode ka konsenzualnosti, miru, poštovanju, dijalogu, toleranciji i inkluzivnosti.

Još jednom Vam čestitam, sa zajedničkom željom da Crna Gora što prije postane država istinske solidarnosti, pravde, razumijevanja i blagostanja”, stoji u čestitki premijera Krivokapića

Provjerite slična mjesta

OHRABRENJE: Deficit budžeta niži 156 miliona eura od plana

Kumulativni budžetski deficit za prvih osam mjeseci ove godine iznosio je 9,4 miliona eura ili …