Udarne vijesti

Đukanović: Podržaćemo manjinsku vladu i u njoj nećemo učestvovati

Najveći interes Crne Gore je da dobije odgovornu vlast i DPS će pružiti podršku manjinskoj vladi – uz određene razumne političke uslove, kaže u ekskluzivnom intervjuu za DW predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović.

Podržaćemo svaku vladu koja će da čuva građanski i sekularni karakter Crne Gore, da unaprjeđuje multietničku demokratiju i da doprinosi dinamičnom ekonomskom razvoju, kako bi Crna Gora, kao demokratski i ekonomski razvijena zemlja, u bliskoj budućnost bila dio Evropske unije“, rekao je Đukanović u intervjuu ta DW.

On ocjenjuje da se njegova zemlja sada nalazi”u procesu konsolidacije vlasti“ i da je njen najveći interes da što prije dobije odgovornu vladu.

“U vladi nećemo učestvovati.”

Đukanović je podsjetio da je njegova stranka, Demokratska partija socijalista (DPS), i nakon prošlogodišnjih izbora ponudila da podrži manjinsku vladu, smatrajući da će „biti veoma opasno za Crnu Goru ako vladajuća koalicija bude tako zavisna od velikosrpskog nacionalizma“.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …