Bečić: Smjena ozvaničava koaliciju sa DPS-om

Za obezbjeđivanje stabilne skupštinske većine i obezbjeđivanje dvotrećinske podrške za izbore u pravosuđu potreban je “zdrav dijalog” i najširi konsenzus oko kvalitetnog kadra, a ne politička trgovina na štetu države, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Upitan da li će danas biti smijenjen, Bečić je u intervjuu “Vijestima” kazao da to nije do njega, jer je uradio najbolje što je umio.

”Smjena se zato može dogoditi isključivo ukoliko se ignorišu rezultati koji su ostvareni, prekroji izborna volja građana od 30. avgusta i pogaze demokratski principi”, rekao je Bečić.

Za danas je zakazana vanredna sjednica Skupštine na kojoj će se glasati o njegovom razrješenju, na inicijativu 38 poslanika opozicije…

Poslanici će danas glasati o Vašem razrješenju, hoćete li biti smijenjeni?

To ne zavisi od mene, ono što je od mene zavisilo, moj tim i ja smo ovom domu i narodu ispostavili. Dostignuća ovog saziva parlamenta, odnos prema kolegama parlamentarcima, izborna volja građana i povjerenje birača, to su stvari koje potpisujemo i koje ne mogu biti osporene, a izgleda da u nekim glavama zato moraju biti smijenjene.
Smjena se zato može dogoditi isključivo ukoliko se ignorišu rezultati koji su ostvareni, prekroji izborna volja građana od 30. avgusta i pogaze demokratski principi. U svakom slučaju, biće mi čast da budem smijenjen na braniku izborne volje naroda.

Očekujete li da GP URA ne glasa za Vaše razrješenje, s obzirom da poslanici Demokrata nisu podržali dnevni red vanredne sjednice na kojoj je trebalo da se odlučuje o smjeni vicepremijera i lidera GP URA Dritana Abazovića?

Demokrate su glasale protiv mogućnosti da se razriješi potpredsjednik Abazović, zato što poštujemo dogovor parlamentarne većine i izbornu volju 208 hiljada birača. Svi politički subjekti parlamentarne većine su javno najavili da neće podržati razrješenje predsjednika Skupštine, uključujući i predsjednika GP URA gospodina Abazovića.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Jakšić Stojanović: Radna grupa provjeriće diplome u Ministarstvu prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija odlučno je da se uhvati u koštac s problemom lažnih …