Udarne vijesti

Alternativa objavila dokaz o mitu: Ljekarima se daje novac da bi se posvetili pacijentima

Alternativa Crna Gora je uspjela da dođe do ovjerene izjave M.B. koji je u pisanoj formi kod notara potvrdio riječi Alternative da se u Kliničkom centru Crne Gore uzima mito za operacije. Kako M.B. u svojoj izjavi navodi:”…Indirektno mi je od trećih lica sugerisano da treba finansijski da ‘stimulišem’ doktore kako bi mi se posvetili”. Kako nije imao novca da to uradi, jednostavno su mu u otpusnoj listi napisali da “nije motivisan za operaciju”. Otpustili su ga iz Kliničkog centra iako nije bio dobrog zdravstvenog stanja.

Alternativa ovom objavom nije rekla ništa što mi svi već ne znamo. Znamo da se u bolnicama, posebno u Kliničkom centru, krši zakon. Svi znamo da se za operacije uzimaju ozbiljne novčane sume. Ono što nama smeta je ta iluzija da je zdravstvo besplatno! Ako je besplatno, zašto ljudi nemaju pristup ljekarima već se na neke jednostavne medicinske zahvate čeka mjesecima!? Ako nije besplatno, neka nam makar kažu da bi mogli da nađemo kliniku u skladu sa budžetom koji imamo.

Za ovih godinu dana nije došlo do reformi u zdravstvenom sektoru. Naš zdravstveni sistem se raspada. Bliska saradnja sa DPS-om ozbiljno je narušila tu strukturu. Pošteni ljekari su nezadovoljni tretmanom, dok su oni korumpirani dobili prevelike nadležnosti, navela je Alternativa.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …