Poslanicima januarske plate veće do 195 eura, mnogi imaju preko 2.000 eura

Januarske poslaničke plate su uvećane u iznosima koji se kreću od 177 do 195 eura, što je više od iznosa minimalne penzije (147 eura) koju prima čak 16.800 crnogorskih penzionera

Za januarske plate poslanika u Skupštini Crne Gore iz državnog budzeta isplaćeno je 141.500 eura, što predstavlja uvećanje u odnosu na decembar prošle godine kada je taj izdatak bio 132.800 eura. Zahvaljujući programu “Evropa sad” koji je predložila Vlada Crne Gore, poslaničke plate su uvećane u iznosima koji se kreću od najmanje 177 pa do 195 eura, što je više od iznosa minimalne penzije (147 eura) koju prima čak 16.800 crnogorskih penzionera.

Podsjetimo, Vlada je predlagala izmjene Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru kojima je rast zarada za oko 500 najistaknutijih javnih funkcionera trebao da bude za dvije trećine manji, ali je Skupština bila uzdržana, odnosno nisu podržali taj predlog izvršne vlasti. Nije poznato da je ijedan poslanik svoju razliku u plati tj. povišicu donirao u humanitarne svrhe, posebno ne oni koji su bili striktno protiv programa “Evropa sad”.
Zahvaljujući “Evropi sad”, koju su često složno kritikovali i dio parlamentarne većine i opozicija, došlo je do poećanja plata, pa se povećao i broj poslanika sa platom od preko 2.000 eura, sa 11 na 14. Ipak, ima i slučajeva da je nekim poslanicima januarska isplata bila manja od decembarske, ali u januaru je bilo manje putovanja i samim tim izostale su isplate dnevnica na platu.

Dan

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …