LIČINA: Nova vlast da poništi Odluku o sticanju državljanstva

Predsjednica eMDe Alijanse-Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj Emira M. Ličina pozvala je novu crnogorsku vlast da poništi Odluku o sticanju državljanstva.

“Prvenstveno želimo da čestitamo Crnoj Gori izlazak iz fašističke kučine u koju su je umotali pripadnici prethodne vlasti i izrazimo nadu da izglašavanje nepovjerenja Vladi na čelu sa Zdravkom Krivokapićem zaista i znači povratak političkim i društvenim vrijednostima civilizovanog svijeta’, navela je Ličina.

Bio je ovo teški period za Crnu Goru i sve njene odane kćeri i sinove kako u zemlji tako i u dijaspori. No čini se da još nije došlo vrijeme za opuštanje. Da ova Vlada nije odustajala od svojih namjera da unizi i ponizi Crnu Goru i tako oslabljenu baci je u naručje svojih nalogodavaca, vidjeli smo i juče.

U toku trajanja Skupštine na kojoj se izglasalo nepovjerenje Vladi Zdravka Krivkoapića, on je sa nekoliko članova te iste Vlade usvojio Odluku o sticanju državljanstva kojom se značajno liberalizuju uslovi za sticanje državljanstva. Da stvar bude još gora ovo je sve uradjeno bez znanja MUP-a, koji jedini može biti predlagač ovog akta?!

Radi zloupotrebe položaja i štete koja je načinjena mora biti sankcionisan onaj ko je odgovoran za istu, to je zlatno pravilo na koje se bivša Vlada uopšte nije obazirala. Zato je crnogorsko društvo zahvatila opšta apatija jednako opasna kao i potezi koje je u političkom smislu povlačila prethodna Vlada.

“Zato se obraćamo onima koji će ubuduće biti donosioci odluka da hitno reaguju i isprave grešku i spriječe moguće posljedice koje je Krivokapić stvorio tajnim usvajanjem Odluke o sticanju državljanstva. Apelujemo da je ozdravljenje neophodno ranjenoj Crnoj Gori, a kako bismo mogli da osjetimo razliku i kako bismo se uvjerili da je fašistička vlast u Crnoj Gori konačno pala, mora se napraviti jasan otklon od svih njenih štetnih odluka i moramo se konačno vratiti i rukovoditi interesima crnogorske države i njenih gradjana”, zaključila je Ličina.

Provjerite slična mjesta

OHRABRENJE: Deficit budžeta niži 156 miliona eura od plana

Kumulativni budžetski deficit za prvih osam mjeseci ove godine iznosio je 9,4 miliona eura ili …