Udarne vijesti
boka

RADIKALIZACIJA: Neće izlaziti iz hotela dok ne dobiju pare

Protestnim okupljanjem u parku Boka u Herceg Novom, potom šetnjom Njegoševom ulicom do Trga Nikole Đurkovića, na kojem su se obratili građanima ali i nadležnima u Vladi, bivši radnici Vektra Boke su još jednom apelovali na rješavanje problema neisplaćenih dugovanja za 250 radnika. Bivši radnici traže i da se zaštiti preostala imovina preduzeća i da im nadležni objasne zbog čega se odugovlači sa uvođenjem stečaja. Zaprijetili su radikalnim mjerama, ulaskom u hotel Plažu iz kojeg neće izlaziti, dok se ovi problemi ne riješe.

Predsjednik NVO Bivši radnici Vektra Boke Đorđe Rajak poručio je da su institucije koje su morale da zaštite prava radnika i isprate proces reorganizacije Vektra Boke, zakazale i nisu stale “na put pljački koju je sprovela kriminalna grupa”. Plan reorganizacije ističe u ponedjeljak, 7. februara, a radnici žele da znaju šta će biti sa imovinom nakon isteka tog roka. Ovo pitanje uputili su predsjedniku Privrednog suda, Blažu Jovaniću.

– Menadzment i odbor direktora nakon donošenja plana reorganizacije nagrađeni su sa po 2.000 eura, koje im je sudski izvršitelj obračunao kao zarade. Oni pokušavaju da otmu naše pare, a sebi da nezakonito pribave 250.000 eura, koje ni u jednom momentu ne mogu biti naplaćene ovakvim izvršenjem. Obavijestili smo tužilaštvo, Poresku upravu i Privredni sud – istakao je Rajak.

Saopštio je da je juče održana nezakonita licitacija za prodaju imovine nekadašnjeg turističkog giganta, jer je, kako smatra, nezakonito samo rješenje o izvršenju. Kazao je da je za vrijeme pritvora Dragana Brkovića, njegovih sinova Borisa i Bojana i izvršnog direktora Vektre Milića Popovića, jedan dio menadzmenta nastavio sa pljačkanjem.

– Tad je obavljena najveća i najdinamičnija otimačina imovine. Argumentovano smo dostavili da se preko računa Vektra Boke ništa nije radilo. Novac su prebacivali raznim cesijama. Čak su išli u zonu rizika i ucjenjivali inostrane partnere da novac prebace na druge račune, a ne na račun vršioca usluge – poručio je Rajak.

Postavio je pitanje upućeno Državnom tužilaštvu, zašto nije reagovalo kada je datum završetka procesa reorganizacije poznat i zašto preduzeće nije vraćeno u stečaj. Pozvao je predstavnike Poreske uprave da obračunaju poreze i doprinose.

Nakon protesta oglasio se i vlasnik Vektra Boke Dragan Brković. On je kazao da gotovo dvije godine nevladina organizacija “Bivši radnici Boke” “instrumentalizovana od nekih interesnih grupa, političkih stranaka, aktuelne vlasti i državnih institucija uzurpira njegovu imovinu i nanosi ogromnu štetu privrednom društvu Vektra Boka.

Obavještavamo javnost da ćemo,bez obzira na veliku krizu koja je pogodila naše kompanije tokom februara izmiriti sve obaveze prema povjeriocima priznate i potvrđene planom reorganizacije Vektra Boke. Obavještavam javnost da će nas međunarodni advoktski tim ubrzo pred nadležnim domaćim i međunarodnim institucijama pokrenuti postupke i procedure protiv svih političkih,opštinskih i državnih institucija koje su učestvovale u osmišljenoj i pomognutoj kampanji za uništavanje privatnog privrednog društva Vektra Boka i otimanja njene imovine.U narednim mjesecima naš međunarodni tim pokrenuće i međunarodnu arbitražu Ugovora o kupovini Vektra Boke – poručio je Brković.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Deseti dan protesta prosvjetnih radnika: Još uvijek čekaju ključeve od stanova

Prosvjetari iz Budve deset dana provode po šatorima na ledini ispred zgrade Opštine Budva. Njih …