Mandić: Volja građana nije kompromitovana odlaskom vlade Zdravka Krivokapića

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže da se premijer Zdravko Krivokapić suočava sa izdajom koju je napravio prema onima koji su ga postavili na mjesto na kojem se nalazi, a izdaja se, kako kaže, u politici ne isplati.

„On je izdao one koji su ga doveli na vlast i sada trpi posljedice toga. U politici mora biti morala i političkog povjerenja, a on je izdao parlamentarnu većinu, odnosno građane koji su tu većinu izglasali na izborima“, rekao je Mandić u programu TV Pink.

Govoreći o narednim događajima on je rekao da će se u ponedjeljak znati kojim se putem krenulo.

„Ne kažem da će u ponedjeljak biti sve riješeno, ali ćemo moći sa velikom vjerovatnoćom da kažemo koji je izbor napravljen u Crnoj Gori“, rekao je lider DF-a.

On kaže da izborna volja građana nije kompromitovana odlaskom jedne vlade koja se nije pokazala sposobnom, i da je vrlo važno da se pronađe snaga u parlamentarnoj većini i da se konstituiše nova vlada, a izbori koji će biti pripremljeni pokazati u kojoj fazi se nalazi Crna Gora.

„Ova vlada nažalost nije završila posao oko popisa, uređivanja biračkog spiska iako i to je posao koji neko mora da završi. Sve su to stvari koje treba da naprave konačni raskid sa jednim totalitarnim načinom vladanja i autokratskim režimom kao što je bio režim Mila Đukanovića“, zaključio je Mandić.

Analitika

Provjerite slična mjesta

OHRABRENJE: Deficit budžeta niži 156 miliona eura od plana

Kumulativni budžetski deficit za prvih osam mjeseci ove godine iznosio je 9,4 miliona eura ili …