DCIM103MEDIADJI_0751.JPG

Led osvjetljenje i na Bulevaru Serdara Jola Piletića

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je ekipe Komunalnih usluga koje na Bulevaru Serdara Jola Piletića izvode radove na modernizaciji javne rasvjete. Riječ je o jednom od više desetina projekata koji se realizuje sa ciljem da u Podgorici imamo kvalitetnu, energetski efikasnu javnu rasvjetu. “Zahvaljujući višemilionskim ulaganjima u prethodnom periodu možemo se podičiti time da je Podgorica danas grad koji je preko 80% pokriven LED rasvjetom. Dobar dio tog posla smo završili u prethodne dvije godine kroz veliki projekat osavremenjavanja tog sistema i nakon toga smo nastavili ulicu po ulicu, bulevar po bulevar, a ovo je jedan od poslednjih gradskih bulevara na kojem nismo imali savremenu LED rasvjetu”, istakao je Vuković.

Gradonačelnik je kazao da će u narednom periodu fokus biti na ruralnom području i selima oko Podgorice. “Znamo koliko ljudima koji žive u tim djelovima grada znači rasvjeta i dobili smo sugestije od mjesnih zajednica, na bazi kojih smo kreirali ambiciozan investicioni plan, vrijedan više stotina hiljada eura i u tu akciju krećemo narednih dana”, istakao je Vuković i zahvalio vrijednim ekipama koje uprkos svim vremenskim prilikama, uspješno odgovaraju zadatku.

Direktorica gradskog preduzeća Komunalne usluge Vesna Popović istakla je da se modernizacija objekata javne rasvjete na teritoriji Podgorice nastavlja i u ovoj godini, te da je na Bulevaru Serdara Jola Piletića planirana zamjena 48 energetski neefikasnih svjetiljki sa novim savremenim LED svjetiljkama u vrijednosti preko 22.000 eura. Ona je podsjetila da je prednost modernizacije smanjenje potrošnje električne energije, svjetlosna iskoristivost je mnogo bolja a svjetiljke su ekološki prihvatljivije.

Popović je dodala da su ekipe Komunalnih usluga u proteklom periodu radile na modernizaciji rasvjete u ulicama Petra Prlje i Manastrskoj, da se rasvjeta uređuje i u Ulici Svetlane Kane Radević, te da će ovo preduzeće i u narednom periodu posvećeno raditi sa ciljem da u Podgorici dostigne stoprocentni nivo pokrivenosti LED rasvjetom, što znači veću sigurnost i bezbjednost za sve učesnike u saobraćaju.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …