Krivokapić zakazao telefonsku sjednicu Vlade dok se raspravlja o smjeni

Premijer Zdravko Krivokapić je, dok traje sjednica Skupštine na kojoj se raspravlja o povjerenju Vladi, zakazao telefonsku sjednicu Vlade, saznaje Pobjeda.

Sjednica je u toku, a na dnevnom redu je devet tačaka.

Prva je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Takođe, na dnevnom redu su i Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Kabineta predsjednika Vlade.

Stepenom tajnosti interno označen je Prijedlog platforme za učešće ministarke odbrane Olivere Injac na sastanku Sjeverno-atlanskog savjeta na nivou ministara odbrane 16. i 17. februara 2022.

Na dnevnom redu je i prijedlog za smjenu ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića sa čela Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i postavljenje državnog sekretara u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Andreja Milovića na to mjesto.

Takođe, Vlada će donijeti odluku o prijedlogu da se umjesto zamjenika predsjednika Komisije za kadrovska i administrativna pitanja Borisa Marića, u tom tijelu nađe državni sekretar u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Vlada će razmatrati i Prijedlog za prestanak mandata v.d. generalne direktorice i postavljanje generalnog direktora Direktorata za izvršenje krivicnih sankcija u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …