Tužilaštvo pokrenulo postupak zbog smrti pacijenta

Više državno tužilaštvo u Podgorici započelo je istražni postupak i saslušanje troje ljekara Kliničkog centra centra Crne Gore (KCCG) V.J., I.Š. i D.S. po krivičnoj prijavi porodice M.B. koji je zbog mogućeg nesavjesnog liječenja preminuo u toj ustanovi od posledica virusa korona. M.B je preminuo 8. novembra prošle godine u Kliničkom centru, gdje je primljen na bolničko liječenje zbog infekcije virusom korona, a prethodno je revakcinisan “Astra-zenekom. Krivičnu prijavu protiv ljekara zbog sumnji da je došlo do nesavjesnog liječenja 24. novembra 2021. podnijela je T.B.M., kćerka preminulog pacijenta.

Advokat oštećene porodice Dušan Jovović kazao je za “Dan” da je u toku istražni postupak tužilaštva i da su saslušani ljekari V.J. i D.S.

Tužilac je saslušao dvoje ljekara, dok su oštećeni T.B.M i P.M. potvrdili navode iz krivične prijave. U načelu se sada dostavljaju video-zapisi i transkripti poruka između ljekara i porodice. Ostalo je saslušanje treće okrivljene, doktorice I.Š., kojoj poziv nije uručen jer se nalazi na specijalizaciji u Srbiji. U daljem toku postupka treba da se sasluša i brat oštećene, a očekuje se vještačenje medicinske struke, kao i saslušanje drugih svjedoka i okrivljenih. Ne mogu ništa više da vam kažem, neizvjesno je kada će tužilaštvo donijeti odluku u ovom postupku – kazao je Jovović.

Iz tužilaštva je saopšteno da je predmet formiran, te da se nalazi u fazi izviđaja.

– U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet po krivičnoj prijavi T.M., koja je dostavljena ovom tužilaštvu dana 24.11.2021. godine, protiv V.J., I.Š. i D.S., koji predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg izviđaja se preduzimaju sve neophodne mjere i radnje, tako da su saslušana dva lica u svojstvu osumnjičenih, dok se jedan osumnjičeni nalazi u inostranstvu, čije saslušanje će biti obavljeno kada se za to steknu uslovi. Takođe su saslušana dva lica u svojstvu svjedoka – oštećenih, kao i vještak medicinske struke, dok će u daljem toku postupka biti saslušana i druga lica u svojstvu svjedoka i pribavljeni drugi podaci i dokazi, a preduzeće se i druge potrebne mjere i radnje u cilju donošenja odluke u predmetu – kazala je rukovodilac ovog tužilaštva Lepa Medenica.

Iz Kliničkog centra Crne Gore su ranije saopštili da je nakon žalbe člana porodice jednog pacijenta koji je preminuo, ta institucija pokrenula sve interne procedure u cilju utvrđivanja činjenica u ovom slučaju.

– Uprava KCCG prethodno je obavila i razgovor sa članom porodice koji je inicirao žalbu. KCCG je na raspolaganju svim državnim organima za rasvjetljavanje kompletnog slučaja – naveli su u saopštenju.

Izvor: Dan

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …