Udarne vijesti

Sjajne vijesti: Najbolja zimska sezona u proteklih 10 godina

Tokom sjednice Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističkih sezona ocijenjeno je da se zimska turistička sezona odvija po planu i to veoma uspješno, a u prilog tome govore i dostavljeni izvještaji i aktuelnosti o kojima se diskutovalo. Osim toga, počele su i intenzivne pripreme u susret ljetnjoj turističkoj sezoni.
“I u ovim izazovnim vremenima, uspješan i odgovoran turizam nema alternativu. Naše usmjerenje ostaje siguran nastavak oporavka i dalja ekspanzija turizma, povećanje turističkog prometa i brendiranje Crne Gore kao prepoznate destinacije u post-COVID eri”, istakla je v.d. generalne direktorice Aleksandra Gardaševic-Slavuljica.
Dobre rezultate su tokom Sjednice istakli predstavnici Skijališta Crne Gore i Turističkog centra Durmitor, koji upravljaju najposjećenijim skijalištima Kolašin 1600 i Savin Kuk, a koji su već sada ostvarili duplo bolji rezultat nego u toku cijelog zimskog perioda prethodne godine. Takođe, v.d. generalni direktor za investicije u turizmu, Marko Vukašević, istakao je kontinuiranu komunikaciju Ministarstva ekonomskog razvoja sa svim aktuelnim i potencijalnim investitorima, kao i uspješne tokove realizacije investicionih projekata koji utiču na tok zimske turističke sezone.
Dodatno, odličan rezultat bilježe i Nacionalni parkovi Crne Gore, konkretno Durmitor koji je u januaru mjesecu imao najveću posjećenost u poslednjih 10 godina.
Na Sjednici je apostrofirano i odgovorno ponašanje svih kreatora turističkih prilika u Crnoj Gori, koji u svim svojim aktivnostima poštuju mjere koje se tiču suzbijanja virusa COVID19 i promovišu vakcinaciju, kao najbolji mehanizam u borbi protiv pandemije.
Koordiniranim radom i kvalitetnom diskusijom donešen je niz zaključaka u cilju unapređenja turističke ponude, valorizacije turističkih lokaliteta, rješavanja tekućih problema i adekvatne pripreme ljetnje turističke sezone.
Podsjećamo, zadatak Koordinacionog tijela jeste da u saradnji sa svim učesnicima u formiranju turističkog proizvoda, obezbijedi uslove za nesmetano odvijanje turističkih sezona, kroz mjere i aktivnosti na pripremama, kao i za minimiziranje izazova koji se ispoljavaju tokom trajanja sezona.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …