Sjajne vijesti: Najbolja zimska sezona u proteklih 10 godina

Tokom sjednice Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističkih sezona ocijenjeno je da se zimska turistička sezona odvija po planu i to veoma uspješno, a u prilog tome govore i dostavljeni izvještaji i aktuelnosti o kojima se diskutovalo. Osim toga, počele su i intenzivne pripreme u susret ljetnjoj turističkoj sezoni.
“I u ovim izazovnim vremenima, uspješan i odgovoran turizam nema alternativu. Naše usmjerenje ostaje siguran nastavak oporavka i dalja ekspanzija turizma, povećanje turističkog prometa i brendiranje Crne Gore kao prepoznate destinacije u post-COVID eri”, istakla je v.d. generalne direktorice Aleksandra Gardaševic-Slavuljica.
Dobre rezultate su tokom Sjednice istakli predstavnici Skijališta Crne Gore i Turističkog centra Durmitor, koji upravljaju najposjećenijim skijalištima Kolašin 1600 i Savin Kuk, a koji su već sada ostvarili duplo bolji rezultat nego u toku cijelog zimskog perioda prethodne godine. Takođe, v.d. generalni direktor za investicije u turizmu, Marko Vukašević, istakao je kontinuiranu komunikaciju Ministarstva ekonomskog razvoja sa svim aktuelnim i potencijalnim investitorima, kao i uspješne tokove realizacije investicionih projekata koji utiču na tok zimske turističke sezone.
Dodatno, odličan rezultat bilježe i Nacionalni parkovi Crne Gore, konkretno Durmitor koji je u januaru mjesecu imao najveću posjećenost u poslednjih 10 godina.
Na Sjednici je apostrofirano i odgovorno ponašanje svih kreatora turističkih prilika u Crnoj Gori, koji u svim svojim aktivnostima poštuju mjere koje se tiču suzbijanja virusa COVID19 i promovišu vakcinaciju, kao najbolji mehanizam u borbi protiv pandemije.
Koordiniranim radom i kvalitetnom diskusijom donešen je niz zaključaka u cilju unapređenja turističke ponude, valorizacije turističkih lokaliteta, rješavanja tekućih problema i adekvatne pripreme ljetnje turističke sezone.
Podsjećamo, zadatak Koordinacionog tijela jeste da u saradnji sa svim učesnicima u formiranju turističkog proizvoda, obezbijedi uslove za nesmetano odvijanje turističkih sezona, kroz mjere i aktivnosti na pripremama, kao i za minimiziranje izazova koji se ispoljavaju tokom trajanja sezona.

Provjerite slična mjesta

Opština Zeta preuzima FK ,,Zeta”

Na danas održanom sastanku u kabinetu predsjednika opštine Zeta Mihaila Asanovića kojem su prisustvovali poslanik …