Pet članova se nije pojavilo na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Ni na današnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost nije se pojavilo pet članova Vijeća, koji su bojkotovali prethodne dvije sjednice, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Na sjednici se nisu pojavili koordinator službi bezbjednosti i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, predsjednik i potpredsjednik Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Indikativno je i zabrinjavajuće da ljudi na ovako odgovornim pozicijama iskazuju ličnu i profesionalnu neodgovornost, te ignorišu potrebu i obavezu da se staraju o bezbjednosti svih građana.

Svih devet članova Vijeća su dužni da rade jedan od najsloženijih poslova u državnom sistemu bezbjednosti. Podsjećanja radi, samo jedan član Vijeća dolazi iz redova parlamentarne manjine, što implicira da opstrukciju u radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost sprovode oni koji su do juče ponosno isticali svoju pripadnost novoj i demokratskoj vlasti.

Prepuštamo javnosti da zaključi o čemu je riječ, ubijeđeni da će se konkretni odgovori na ovo pitanje ukazati u danima koji su pred nama.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …