Ništa od glasanja za smjenu Abazovića

Poslanici u crnogorskom parlamentu nijesu raspravljali o razrješenju potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, nakon što dnevni red nije dobio potrebnu podršku. Sjednica parlamenta trajala je svega nekoliko minuta.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da se o dnevnom redu izjasnilo 77 poslanika – 20 njih je glasalo za, 11 protiv, a 46 je bilo uzdržan.

Inače, na sjednicu parlamenta došli su skoro svi poslanici vlasti i opozicije.

Na dnevnom redu su bile dvije tačke – inicijativa premijera Zdravka Krivokapića za razrješenje vicepremijera Abazovića i prijedlog da se za tu poziciju izabere ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Prijedlog o razrješenju Abazovića uputio je Krivokapić nakon što je Ura, uz podršku opozicionih poslanika, predala inicijativu o izglasavanju nepovjerenja Vladi.

Ranije danas, Abazović je u parlamentu kazao da ne očekuje ništa spektakularno od današnje sjednice parlamenta na kojoj je zakazana rasprava o njegovom razrješenju.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …