Milatović: DPS novi strateški partner Ure; Konatar: Vladu će sjutra podržati 11 poslanika

Vladu Zdravka Krivokapića na sjutrašnjoj sjednici podržaće 11 poslanika, kazao je šef poslaničkog kluba “Crno na bijelo”, Miloš Konatar.

-Imali smo dvije inicijative koje su odraz političke nemoći, to je inicijativa za smjenu vicepremijera i skraćenje mandata parlamentu. Glavna sjednica je ona o nepovjerenju Vladi, to je inicijativa koju smo najavili a poslije toga su išli Vladini predlozi- kazao je Konatar tokom sučeljavanja sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem u emisiji “Načisto” na Televiziji Vijesti.

Milatović je kazao da je Abazović danas spašen od rasprave od budućeg strateškog partnera, odnosno DPS-a.

-Na sceni je bila interesantna situacija da se napravila nova većina od četiri poslanika SNP-a, Ure i DPS-a- naveo je Milatović.

Konatar je naveo da ako je iko podržavao Vladu Crne Gore u parlamentu to je bila URA.

Sa tim se saglasio i Milatović.

Konatar je naveo da se sve promijenilo nakon ustoličenja.

-Kap koja je prelila čašu i otkada je nastala najveća pukotina u Vladi je namjera premijera da smijeni kompletan sektor bezbjednosti nakon događaja na Cetinju- rekao je Konatar.

Dodao je da su nakon ustoličenja ministarka zdravlja i ministar finansija nudili manjinama mogućnost da uđu u Vladu i zamijene Uru.

Upitan da li je to bio jedini razlog za inicijativu o smjeni Vlade, Konatar je da su dosta razgovaralo o blokadi parlamenta, odnosno nemogućnosti usvajanja zakona.

-Parlament je u decembru usvojio 70 zakona jer se većina nije mogla usvojiti tokom godine. Ključni cilj Ure je članstvo Crne Gore u EU a taj process je sada faktički blokiran. Sjutra će podržati Vladu 11 poslanika i onda neko priča o izdaji izborne volje- naveo je Konatar.

Kazao je da će aktuelna Vlada ostati upamćena kao istorijska i prva nakon smjene vlasti, ali je, dodaje, nakon godinu doživjela svoj limit.

-Problemi su počeli kad su ministri koji izabrani kao eksperti počeli da posmatraju poslanike kao konkurenciju i kada su počeli da prave političke projekte- naveo je Konatar.

Milatović je kazao da se politička kriza pokušava riješiti manjinskom vladom, što je logički problem.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …