Potraga u Budvi: Mladunče lava nije nađeno

Budvanska policija juče nakon cjelodnevne potrage nije našla mladunče lava, saznaje Pobjeda.

Crnogorski mediji su juče objavili informaciju da je prijavljen nestanak lavića između Lapčića i Markovića kod Budve i da je njegov vlasnik turski državljanin. Portal RTV Budva je objavio i da je policija našla mladunče.

– Mladunče lava u vlasništvu turskog državljanina koje se jutros izgubilo između Lapčića i Markovića, pronađeno je, potvrđeno je portalu RTV Budva iz budvanske policije. Sa ovim slučajem su od strane građana upoznati u policiji i, kako su kazali, mladunče lava je sada u sigurnim rukama – prenio je juče portal RTV Budva.

Nije bilo prijave policiji da je lavić nestao, već su ekipe izašle na teren nakon obavještenja jednog lovca, koji je našao zaklanog lovačkog psa i izrazio sumnju da je to učinilo mladunče lava, rečeno je Pobjedi iz policije.

Milan Gazdić, direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Pobjedi je kazao da su 21. januara dobili informacije od zabrinutih građana da je lav u Budvi. Slučaj su prijavili Ekološkoj inspekciji.

  • Već neko vrijeme znamo da je lav u Budvi i naložio sam Ekološkoj inspekciji da ga nađe, ali, kako su nam kazali, nijesu mogli da nađu lokaciju gdje se životinja nalazi – kazao je Gazdić i istakao da su tražili hitnu reakciju.

Ukoliko se mladunče lava nalazi u Crnoj Gori, onda je prokrijumčareno jer od Agencije za zaštitu životne sredine niko nije tražio ikakvu dozvolu za uvoz ili nabavku ove egzotične životinje.

Gazdić je kazao da je „krijumčarenje životinja teško krivično djelo kao što je krijumčarenje oružja ili droge“.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Sultan Al-Jaber: Ukidanje uglja, nafte i gasa vratilo bi svijet nazad u pećine

Sultan Ahmed Al-Jaber, izvršni direktor za naftu Ujedinjenih Arapskih Emirata i vođa klimatskih pregovora COP28, …