Udarne vijesti

Krivokapić u srijedu zakazao vanrednu sjednicu Vlade

Premijer Zdravko Krivokapić zakazao je za sjutra (srijeda) hitnu sjednicu Vlade, za koju još uvijek nije poznat dnevni red, saznaje Pobjeda.

Dva izvora iz Vlade saopštili su Pobjedi da su o odluci o zakazivanju sjednice obaviješteni putem telefona.

– Uobičajeno je da se poziv za sjednicu uputi putem mejla kao i da dnevni red bude objavljen na internom portalu, ali ovaj put je to izostalo – kazao je izvor Pobjede.

Drugi izvor Pobjede je saopštio da razlog treba tražiti u činjenici da juče u Vladi nijesu funkcionisali mejlovi tako da očekuje da se taj tehnički problem riješi.

Sjednica Vlade održava se samo dva dana prije sjednice Skupštine na kojoj bi trebalo da se poslanici izjasne o nepovjerenju Vladi. Obezbijeđena je većina za izglasavanje nepovjerenja od najmanje 44 poslanika.

Srpski portal republika.rs, blizak obavještajnim službama u Srbiji, objavio je da premijer Krivokapić razmatra mogućnost podnošenja ostavke prije sjednice parlamenta 4. februara.

Pojedini lideri parlamentarne većine juče su u neformalnim razgovorima tvrdili da imaju signale da bi se kriza mogla riješiti na način što bi Krivokapić podnio ostavku, ali da ne mogu tvrditi i da će se to i desiti.

Krivokapićev kabinet se juče nije oglašavao.

Detalji bizniscg