Bokan za narušavanje ugleda “Volija” okrivio Medojevića i Krivokapića

Voli je od 2018. godine od Tužilaštva, Uprave carina (kasnije Uprave prihoda i carina), Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova tražio kontrolu svakog kontejnera u Luci Bar čiji je ta firma krajnji kupac, a zbog visokog rizika da se u pošiljkama može naći nezakonita roba.

Podsjećamo da su radnici Volija zaduženi za prijem robe 12. januara u bananama isporučenim iz Luke Bar našli 500 kilograma kokaina. Poručili su da su se nakon toga suočili sa ,,smišljeno kreiranom i plasiranom negativnom medijskom slikom i pozivom na linč“ i to od onih ,,čija uloga treba da bude suprotna onom što su pokazali i što su se trudili da proizvedu“.

Poslanik DF
Prema podacima dostupnim Pobjedi, Voli je 20. juna 2018. godine uputio zahtjev vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću i specijalnom tužiocu Milivoju Katniću da traže od Nebojše Medojevića (DF) dokaze za izlaganje od 18. juna u parlamentu: ,,Kako je moguće da uvoznik banana, režimska firma Voli, finansijer DPS-a, uveze kontejner banana u kojem je 40 kg kokaina tržišne vrijednosti sedam miliona eura, a da niko ne bude uhapšen“, dodajući ,,ko zna koliko je Voli sa bananama uvezao stotina tona kokaina? I kako niko nije uhapšen?“ Iz Volija su tada ukazali da Medojević nije pružio nijedan dokaz, niti je imenovao lica od kojih je dobio ova saznanja.

– Optužbe Medojevića su ozbiljne i smatramo da je neophodno da se pozove da pruži sva neophodna pojašnjenja i dostavi sve dokaze, bez kojih ovo predstavlja samo senzacionalističku izjavu sa ciljem narušavanja ugleda naše kompanije – saopšteno je u zahtjevu.

Premijer
Većinski vlasnik i predsjednik borda Volija Dragan Bokan je 30. avgusta prošle godine uputio reagovanje premijeru Zdravku Krivokapiću u kojem navodi da su zatečeni i neprijatno iznenađeni neosnovanim spominjanjem te firme u krajnje negativnom kontekstu na pres konferenciji 30. avgusta prošle godine, povodom zapljene kokaina. Bokan je podsjetio premijera na njegovu izjavu: ,,Imate slučaj iz 2019. kada je u Skupštini problem bio povezan direktno sa kompanijom Voli. I tada niko, pa ni vi (novinari) nijeste bili istrajni da tražite zašto nije procesuiran taj i zašto je baš u tom kontejneru nađen kokain. Ovo je prvi put da se posao odradio profesionalno i odgovorno“.

– Kao prvi čovjek Vlade, u poziciji ste da naložite sve potrebne kontrole i realizujete potrebne aktivnosti kako bi se slučaj koji spominjete detaljno ispitao jer, kao što ste sigurno upućeni, sporna pošiljka nije bila u robi koju je špediter trebao da isporuči Voliju, nego u ventilaciji brodskog kontejnera, što predstavlja situaciju sa kojom se širom svijeta suočavaju kompanije koje posluju sa uvoznicima sa udaljenih meridijana. Očekujem da ćete ispraviti grešku jer pitanje ,,zašto nije procesuiran taj“, koje se odnosi na prvog čovjeka i većinskog vlasnika Volija, predstavlja ozbiljno narušavanje poslovnog ugleda sa ozbiljnim i dugoročnim posljedicama – naveo je Bokan, dodajući da se, ukoliko se ne uspostavi jasna procedura kontrole robe, ,,ovakva poražavajuća situacija može desiti bilo kojem savjesnom privredniku“.

– Kako naša kompanija kupuje robu iz uvoza, postoji veliki rizik da u pošiljkama namijenjenim našoj djelatnosti NN lica švercuju nezakonitu robu, još jednom zahtijevamo i apelujemo da nadležni vrše detaljnu kontrolu kompletnog uvoza Volija na svim graničnim prelazima – naveo je Bokan.

Voli je 30. avgusta prošle godine uputio zahtjeve potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu, ministru ekonomije Jakovu Milatoviću i tadašnjem direktoru Uprave prihoda i carina Aleksandru Damjanoviću, u kome ih obavještava da su se 23. jula 2018. godine, kao i 23. decembra 2020. godine obraćali Upravi carina, Upravi policije i MUP-u sa zahtjevom da se kontroliše svaki kontejner čiji je krajnji kupac Voli, ,,a naročito zbog negativne medijske kampanje da se droge distribuiraju iz našeg logističkog centra, što predstavlja notornu neistinu“.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …