Udarne vijesti

Abazović – Rinkevičs: Crna Gora posvećena evropskim integracijama

„Crna Gora i Letonija su države sa sličnostima iz prošlosti i sadašnjosti, koje imaju izgrađen odnos prijateljstva i jasnu zajedničku viziju u okviru članstva u Alijansi i evropske budućnosti“, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na sastanku sa ministrom vanjskih poslova Republike Letonije Edgarsom Rinkevičsom.

Potpredsjednik Vlade Abazović se zahvalio Letoniji koja pruža kontinuiranu podršku Crnoj Gori u oblasti evropskih integracija i istakao posvećenost naše države ispunjavanju privremenih mjerima i kriterijuma kao uslova za članstvo u EU. U tom smislu, Abazović je naglasio da je Crna Gora posvećena ključnim principima vanjskopolitičkog djelovanja – savezništvu u okviru Alijanse, evropskim integracijama i dobrosusjedskoj saradnji. Potpredsjednik Vlade je kazao da je Crna Gora otvorena za svaki oblik ekonomske saradnje sa prijateljskom Letonijom.

Rinkvečs je istakao da odnose Letonije i Crna Gore karakteriše partnerstvo, otvorenost, te kontinuirana međusobna podrška u okviru bilateralnih i multilateralnih formata saradnje. Rinkevičs je kazao da, pored savezništva u NATO, odnose dvije zemlje obilježava snažna podrška Letonije reformskim naporima Crne Gore na putu učlanjenja u Evropsku uniju.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …