Udarne vijesti

Damir proizvodi “Bjelopoljsko pivo”: Modifikovani recept po ukusu građana

Bjelopoljac Damir Kalić proizvodi “Bjelopoljsko pivo”. Ovo je jedina pivara na sjeveru Crne Gore koja se zove “Profa”, a uskoro će ovaj proizvod biti dostupan na tržištu naše države.

Vrijedni Damir nam priča da je sve počelo iz hobija.

“Ni sam ne znam kako me je zainteresovao taj proces proizvodnje, kojim se iz hobija bavim šest godina za redom. Dosta sam vremena proveo u usavršavanju proizvoda i shvatio da bi bilo fino i korisno da i drugi probaju craft pivo”, dodao je Kalić.

KREĆE PRODAJA

Od hobija, početkom ove godine Damir je riješio da napravi ozbiljnu biznis priču. Uskoro će “Bjelopoljsko pivo” moći da probaju svi ljubitelji ovoga pića jer će biti dostupan na tržištu.

“Krenuo sam u proces dobijanja dokumentacije i to se naravno privodi kraju. Već sam dobio dozvolu za rad od Ministarstva za fitosanitarne poslove. Potom očekujem da stignu rezultati analiza proizvoda i nadam se da će najdalje za mjesec – dva pivo biti na tržištu”, naglašava Kalić.

Prema njegovim riječima, proizvodnja piva je teoretski prlično prosta ali sama tehnologija “može da bude zahtjevna i ponekad složena”.

“Kvalitetno zdravo pivo proizvodi se od četiri sastojka: vode, kvasca, slada i hmelja. U svijetu postoji veliki b