Udarne vijesti

CEDIS: Ukradeno 1,1 miliona eura struje

CEDIS je tokom prethodnih šest mjeseci obračunao oko 9.3 miliona kWh (kilovatsati) po osnovu neovlašćene potrošnje električne energije, čija je vrijednost oko 1.1 milon eura.

Iz ove kompanije je saopšteno da je oko 30 odsto obračunato po osnovu neovlašćene potrošnje – krađa, dok je oko 6.3 miliona kWh obračunato kao neovlašćena potrošnja kod samovoljno priključenih korisnika.

“Akcija suzbijanja neovlašćene potrošnje električne energije koja je započeta u julu prethodne godine, biće nastavljena i u narednom periodu na području svih crnogorskih opština. Ukupni gubici u elektrodistributivnom sistemu su u diskretnom padu, pritom je tokom prethodne godine preuzeto čak 10 odsto više, odnosno 250MkWh više električne energije u odnosu na vrijednosti koje su ostvarene tokom 2020. godine”, kazali su iz CEDIS-a.

Namjera CEDIS-a je, kako su rekli, kontinuitet, odnosno dugoročna intenzivna aktivnost na terenu sve do minimiziranja prakse neovlašćene potrošnje na elektrodistributivnoj mreži.

“CEDIS raspolaže najmodernijom opremom za utvrđivanje neovlašćenih aktivnosti na mjernim mjestima, dok radnje na terenu sprovode stručne ekipe sa višegodišnjim iskustvom, upoznate sa svim vidovima neovlašćenog preuzimanja električne energije i detaljnim informacijama o karakteristikama konzuma, naročito o problematičnim područjima”, kazali su u saopštenju.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Medigoviću nanogica 75 dana za milionsku štetu na petrovačkom šetalištu

Nekadašnji potpredsjednik Opštine Budva i visoki lokalni funkcioner Demokratske partije socijalista u metropoli turizma, Milenko …