Bratić užurbano imenuje direktore

Ovih dana Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta užurbano pokušava da imenuje direktore škola i predškolskih ustanova, ali tako što opet, ko zna koji put, krši zakon, kazali su u Komisiji za prosvjetu, kulturu i medije Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako su svi prethodni direktori razriješeni 12. jula, u tom partijskom tijelu kažu da su postavljeni vršioci dužnosti, u skladu sa dogovorom političkih partija.

Po Opštem zakonu o vaspitanju i obrazovanju, član 81. vršilac dužnosti se postavlja na period do šest mjeseci, pri čemu je Školski, odnosno Upravni odbor u obavezi da raspiše konkurs za direktora dva mjeseca prije isteka mandata. Konkursi su završeni, a ministarstvo iste nije rješavalo u zakonskom roku, već ih je opet imenovalo za vršioce dužnosti – navedeno je u saopštenju Komisije za prosvjetu, kulturu i medije GO DPS-a.

Tvrde da su ovih dana škole i predškolske ustanove dobile dopise da se Nastavničko vijeće, odnosno Upravni odbori izjasne o kandidatima, iako su svi zakonski rokovi za izbor po prethodnom konkursu istekli.

Da li to Ministarstvo tjera prosvjetne radnike da, u ime vršilaca dužnosti, političkih partija, i odlazeće ministarke, krše zakon, a da pritom to niko ne uzme u obzir, jer je sve već dogovoreno? Vlada koja uskoro okončava svoj mandat, opet tjera na podjele prosvjetne radnike, jer su za vrijeme svoje skaredne vladavine prosvjetne ustanove pretvorili u poprište klanova, a prosvjetne radnike podredili svome revanšističkom i klijentelističkom konceptu vladavine, čiju je mjeru odredilo i glasanje o interpelaciji za smjenu ministarke četiri resora – naglašeno je u saopštenju.

U Komisiji DPS-a poručuju da nijedan cunami ili uragan nije jači od zakona.

Upozoravamo prosvjetne radnike da ne budu dio ove bestijalne igre i pioni na šahovskoj tabli iskompromitovanog MPKNS-a – zaključeno je u saopštenju Komisije DPS-a.

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …