Udarne vijesti

KONKURENCIJA: Kreće gradnja Aerodroma Trebinje

Vlada entiteta Republike Srpske donijela je odluku o usvajanju zoning plana područja za posebne namjene Aerodroma Trebinje, koja će biti razmatrana na prvom narednom zasjedanju Narodne skupštine RS-a.

Usvajanjem zoning plana omogućit će se rješavanje imovinsko-pravnih poslova koji nisu riješeni, kako bi investitor mogao pokrenuti postupke izdavanja odobrenja za građenje.

Ova odluka, kako je rečeno, je veliki korak za dobijanje potrebnih dozvola i realizaciju ovog strateški važnog projekta, a usvajanju odluke prethodila je javna rasprava, gdje su sve relevantne institucije imale priliku da daju svoje mišljenje.

Zoning planom obuhvaćena su 1.234 hektara, 14 kilometara od Trebinja, i šire područje naselja Hum, Taleža i Cerovac, prenio je Klix.

Nakon što odluka prođe i skupštinsku proceduru, počet će otkup zemljišta i pribavljanje potrebnih dozvola.

Ranije je najavljeno kako bi gradnja aerodroma trebala početi ove godine, tačnije na proljeće, te kako bi aerodromom putem koncesije trebala upravljati Srbija narednih 30 ili 35 godina. Najavljivano je i kako bi pista na aerodromu trebala biti duga tri kilometra.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …