Direktor uprave planira da ostavi bez posla 40 odsto službenika

Sindikalna organizacija Uprave za sport tvrdi da v. d. direktora tog organa Marko Begović planira da ostavi bez posla 40 odsto službenika te uprave.

Sindikat uprave i pravosuđa, koji je upoznat sa tim, obratio se zvanično predsjedniku Vlade i ministarki javne uprave, digitalnog društva i medija u cilju hitnog stopiranja procesa donošenja novog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Uprave za sport i mlade.

Kako ističu iz Sindikata uprave i pravosuđa stvarni, a pogotovo realni razlozi, za ukidanje radnih mjesta ne postoje, jer nije ukinut dio poslova organa niti je djelokrug nadležnosti preuzet od nekog drugog državnog organa.

Dodatno, ne postoji ni važeći akt Vlade koji sadrži obavezu za smanjenjem radnih mjesta u Upravi za sport i mlade. Značajno je pomenuti da su sredstva za zarade u budžetu za 2022. godinu obezbijeđena za sve službenike – ističu iz Sindikata uprave i pravosuđa.

Posljednji Pravilnik o sistematizaciji Uprave za sport i mlade je, kako navode, donijet prije par mjeseci, pa zvuči nevjerovatno da se situacija u ovom trenutku dijametralno izmijenila.

Kontradiktorno je, kako kažu, i to što v. d. direktora Begović predlaže smanjenje broja radnih mjesta, a sa druge strane u kontinuitetu se povećava broj službenika u ovom organu koje za potrebe Uprave za sport i mlade ustupa Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem je čelu Vesna Bratić.

Izgovori rukovodstva Uprave i Ministarstva da je riječ o reformskom procesu samo su fasada za otpuštanje određenog broja službenika, za čiju se realizaciju evidentno ne biraju načini i sredstva. Da situacija bude dramatičnija i nehumanija odgovorni iz pomenute uprave i resornog ministarstva planiraju otpuštanje čak i dvije trudnice, dvije buduće majke – navodi se u saopštenju.

Dodaju da ovaj slučaj nije izolovan i da nije prvi pokušaj v. d. direktora Begovića „da izvrši pritisak i određeni mobing prema zaposlenima ovog organa“.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …