SPAJIĆ-MILATOVIĆ: “Evropa sad” najbolji naziv ako osnujemo stranku

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić rekao je da ako ne bude više u Vladi razmisliće o političkom angažmanu i to je realna opcija, zbog, kako je naveo očekivanja građana. Istakao je da bi, ukoliko bi se bavili politikom, trebalo da se isključivo bave ekonomijom, kao i da stranka ne bi trebalo da u nazivu ima religioznu konotaciju. Sa tim se složio i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, kazavši da bi možda najbolje bilo da se stranka zove Evropa sad.

“Ne mislim da bi stranka trebalo da se zove Demohrišćanska. Protiv toga sam da ima religiozni naziv”, rekao je Spajić, na radnom doručku sa novinarima.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović je rekao da ukoliko se Vladi izglasa nepovjerenje mijenjaju se pretpostavke.

“Slažem se sa ministrom Spajićem da naziv ne bi trebalo da ima religioznu konotaciju. Možda bi najbolje bilo da se zove Evropa sad”, naveo je on.

Na pitanje hoće li 4. februara, kada će poslanici raspravljati o povjerenju Vladi, biti u ili ispred parlamenta odgovorio je da pretpostavlja da će na početku biti u Skupštini.

“Kako će se završiti – vidjećemo,” kazao je Milatović.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je kazala da se ne bi izjašnjavala o bilo kakvom političkom angažmanu i naglasila da je ona prije svega ljekar, te da nikada nije pripadala nijednoj političkoj partiji.

“Nijesmo mi ovdje zbog fotelja. Ne doživljavamo promjene na taj način. Smatramo da bi bilo najbolje da se parlamentarna većina dogovori i da nastavimo put prema Evropi “ocijenila je ona, poručila je Borovinić Bojović.

Ubjeđivali nas da ne može bolje, to nije tačno

“Evropa sad” treba da zaživi nakon što su nas 30 godina ubjeđivali da ne može biti bolje nego što je, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović. “To nije tačno i to smo skupa već svi i dokazali”, kazala je Borovinić Bojović.

Ministarstvo zdravlja, kako je kazala Borovinić Bojović. udarilo je dobar temelj za sve što slijedi od prve naredne plate.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …