Aktuelna Vlada 4. februara postaće prošlost

Proces reforme Demokratske partije socijalista (DPS) potrebno je dovršiti kako bi se ta stranka uspješno suočila sa izazovima koji je čekaju u narednom periodu, kazao je lider Milo Đukanović, navodeći da je izvjesno da će Vlada 4. februara postati prošlost.

Đukanović je, na sjednici Odbora DPS-a Glavnog grada, rekao da je politika te partije, prije svega, politika kontinuiranih reformi.

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, naveo da moraju pokazati da su razumjeli poruku birača sa izbora kako bi nastavili da šire i učvršćuju povjerenje sa građanima, a to se radi jedino direktnim i neposrednim kontaktom sa biračima.

Đukanović je kazao da je izvjesno da će aktulena Vlada 4. februara postati prošlost.

“Naglasio je da možemo biti ponosni na doprinos koji je u prethodnih 18 mjeseci DPS dao na polju demokratskog razvoja društva, i da smo uspjeli da odbijemo napad velikosrpskog nacionalizma i sve vrijeme, i iz opozicije, na adekvatan način vodimo računa o državnim interesima”, kaže se u saopštenju.

Đukanović je istakao da je potrebno dovršiti proces reforme DPS-a kako bi se uspješno suočili sa izazovima koje tu partiju čekaju u narednom periodu i pokazali da su razumjeli poruku koju su im birači poslali na izborima 30. avgusta.

“Upravo će od uspješnosti posla koji je potrebno obaviti u našoj kući, zavisiti i brzina kojom će se DPS vraćati u poziciju društveno-političke relevantnosti u kakvoj smo bili do 30. avgusta 2020. godine”, naveo je Đukanović.

Na sjednici Odbora DPS Glavnog grada, koja je održana u četvrtak, konstatovano je da partijska reforma ima zadovoljavajuću dinamiku, ali da je izuzetno važno da taj proces bude završen na temeljan i kvalitetan način.

“Takođe, konstatovano je zadovoljstvo rezultatima koji su ostvareni na nivou Glavnog grada u prethodne četiri godine što je najbolja legitimacija za predstojeći izborni ciklus u Podgorici”, kaže se u saopštenju.

Predsjednik Odbora DPS-a Glavnog grada Časlav Vešović je, kako se navodi, upoznao prisutne sa aktuelnim partijskim aktivnostima u tom odboru.

Iz DPS-a su kazali da je Vešović predstavio tekuće aktivnosti u dijelu reevidencije članstva i snaženja partijske infrastrukture na lokalnom nivou.

On je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji i prioritetnim obavezama koje se nalaze pred Odborom DPS Glavnog grada u narednom periodu.

RTCG

Provjerite slična mjesta

U udesu stradao mladić

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23.45 časova u Sutomoru, poginuo je I.J. …