Uspjeh “Evrope sad” uzdigao bi njegove autore

U Crnoj Gori svi gledaju da zauzmu jaču partijsku poziciju, i to je jedan od razloga zašto se ruši aktuelna Vlada Crne Gore, a uspjeh programa “Evropa sad” izdigao bi njegove autore na političku površinu, smatra ekonomski analitičar Predrag Drecun.

Drecun je u emisiji Link na Radiju Crne Gore rekao da će premijer Zdravko Krivokapić i ministar finansija Milojko Spajić definitivno osnovati partiju, a strah od toga, navodi on, uzdrmao je u dobroj mjeri političke polove.

Govoreći o aktuelnom političkom momentu, Drecun je kazao da će neizvjesnost trajati zavisno od trajanja političke krize u zemlji.

Uvjeren je da će vlada sigurno pasti glasovima DPS-a i Građanskog pokreta URA.

Prije mjesec svi bili za izbore…

Podsjeća da su do prije mjesec dana svi bili za izbore, uz ocjenu da je plan da se napravi “neki intermeco” i da se formira vlada koja će odvesti u zaborav vladu Zdravka Krivokapića.

Navodeći kako vlada Zdravka Krivokapića uopšte nije bila loša, naročito u ekonomskom dijelu, Drecun smatra da je bilo lutanja, kadrovskih rješenje i nekonciznih stavova.

“To sad vlada plaća nekom svojom cijenom, a to je rušenjem te vlade. Neki broj ministara će nastaviti da djeluje, neki neće”, rekao je Drecun.

Kao analitičara ga, kaže, golica kako je moguće da Krivokapićeva vlada smeta i jednom i drugom političkom polu: “S jedne strane imamo Demokratski front, s druge strane DPS. Nešto mi u toj jednačini ima više nepoznatih”.

DPS će sigurno nešto dobiti

Navodi i da nezvanične informacije govore da je došlo do zbližavanja između GP URA i Demokrata i nakon teških riječi: “U politici je sve moguće”.

U slučaju formiranja manjinske vlade, Drecun vjeruje da će DPS sigurno nešto i dobiti: “Zdrava logika – zašto bi DPS uradio nešto, a da ne dobije nešto zauzvrat. Dobiće nešto, to je sasvim sigurno”.

Drecun smatra da bi premijer trebalo da prestane sa smjenama, ako su u pitanju lični motivi, jer će to najviše njemu štetiti.

Ne bi, kaže, bilo dobro da sad neko uzdrma program “Evropa sad”.

“A može da ga uzdrma iz ljubomore na autore, da nova vlada kaže da će ga sabotirati prećutno, i reći da nije bio realan, a on je vrlo realan”, istakao je Drecun.

Opstrukcije programa “Evropa sad”

On kaže da je potrebno podići realan sektor crnogorske ekonomije rastom i stimulacijom poljoprivredne proizvodnje.

Govoreći o opstrukcijama programa “Evropa sad” od strane poslodavaca, Drecun je rekao da, ako je država jaka, nijedan poslodavac ne smije da se drzne protiv nje.

Problem se, kaže, u startu mora riješiti: “Ako primijetite da se nešto dešava u prvih mjesec dana, žuti i crveni karton, i završena priča. Ovo se mora sačuvati”.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Vuković: Uredićemo dvorišta svih škola i vrtića i kupiti minibuseve za prevoz učenika

Pokret „Svi za naš GRAD“ na čelu sa dr Ivanom Vukovićem, predstavio je juče samo …