Tragično stradala Nerda doživjela sudbinu majke

Koliko muke, bola, tragičnih ljudskih sudbina u trošnom montažnom objektu, u barskom naselju Sokolana gdje je mlada žena bila žrtva surovog iživljavanja od strane nevjenčanog supruga, pred očima troje maloljetne djece, piše Primorski portal.

Imala je samo 27 godina. Strašno je što je Zumrita Nerda doživjela sudbinu svoje majke koja je bila žrtva nasilja u porodici prije desetak godina.

Od posledica nasilja Zumrita Nerda (27) preminula je u Kliničkom centru Crne Gore 22.januara, a tek pet dana kasnije javnost je saznala o tragičnom događaju.

Dalibora Nikolića (33) iz Bosne i Hercegovine sa boravkom u Baru, uhapila je policija na graničnom prelazu Dobrakovo, 17. januara zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici, ili porodičnoj zajednici. Bilo je to dan nakon što su ljekari Opšte bolnice Bar obavjestili policiju da je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena žena bez svijesti sa teškim tjelesnim povredama opasnim po život. Ona je hitno upućena u Klinički centar Crne Gore radi daljeg liječenja, ali je na žalost izgubila bitku za život.

Svjedok monstruoznog maltretiranja sa tragičnim epilogom je Marijan Mujakanović. Njega 13 godina samo zid dijeli u trošnom objektu sa ovom disfunkcionalnom porodicom.

On je bio ljubomoran. Stalno je tukao i maltretirao. Ne samo nju, nego i djecu. Tukao je i mene. Tjerao me da prosim za njega, kazao je Mujakanović koji potvrđuje da je nasilnik danima tukao nesrećnu ženu.

-Primorao me da sjednem sa njim i djecom u auto i povezao nas do bolnice. Morao sam da je uzmem u naručje i unesem u bolnicu. Rekao mi je da kažem da smo došli taksijem, a da je ona zadobila povrede tako što je pala sa kreveta, kazao je Mujakanović.

Brat od strica nastradale, Muharem Nerda potvrdio je da je Zumrita godina bila žrtva nasilja od strane nevjenčanog supruga.

Spisi predmeta su upućeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru. Obavješten je i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi pravne kvalifikacije djela iz nadležnosti tog tužilaštva.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva tužilac radovan Đurišić potvrdio je da je Nikoliću određen pritvor do 30 dana po dva osnova: da ne ponovi djelo i zbog opasnosti od bjekstva.

U međuvremenu žrtva nasilja u porodici je preminula. U ODT navode da se čeka nalaz obdukcije.

-Predmet će biti proslijeđen u Više državno tužilaštvo. Osnovno državno tužilaštvo je bilo nadležno dok nije nastupila smrt, kazao je tužilac Đurišić koji potvrđuje da je osumnjičeni od ranije poznat policiji i tužilaštvu zbog nasilja u porodici.

DOŽIVELA TRAGIČNU SUDBINU MAJKE

Tragično stradala Nerda doživjela je sudbinu svoje majke koju je prije desetak godina usmrtio Zumritin otac. On je na izdržavanju zatvorske kazne. Nakon te tragedije ostalo je sedmoro djece. Jedno od njih je bila Zumrita koja je maloljetna postala majka.

DECA SMEŠTENA KOD SESTRE OD TETKE

Troje maloljetne djece smješteni su kod sestre od tetke. Najstariji ima 11 godina, najmlađe četri.

-U njenom domu imaju toplinu i nježnost. Drago mi je što su kod naše sestre. Bolje kod nje, nego u Domu. Obišli su ih službenici Centra za socijalni rad, kazao je Vilson Nerde.

Primorski portal

Provjerite slična mjesta

Jakšić Stojanović: Radna grupa provjeriće diplome u Ministarstvu prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija odlučno je da se uhvati u koštac s problemom lažnih …