Krivokapić želi kontrolu nad policijom zbog mogućih nasilnih protesta 4. februara

Nova ponovljena sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost nije ni juče održana jer se na sjednici nije pojavilo pet članova Vijeća. Sjednicu Vijeća je bio ponovo zakazao premijer Zdravko Krivokapić u utorak nakon što na prošloj sjednici nije bilo kvoruma.

Na jučerašnjoj sjednici se ponovo nijesu pojavili koordinator službi bezbjednosti i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, predsjednik i potpredsjednik Odbora za bezbjednost Skupštine Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Izvori Pobjede iz Vijeća saopštili su da sjednici nije prisustvovalo pet članova jer je Krivokapić pripremio smjenu Dritana Abazovića sa funkcije šefa Biroa za operativnu koordinaciju.

– Smjenom Abazovića otvorila bi se mogućnost da Krivokapić preuzme kontrolu nad bezbjednosnim sektorom, posebno policijom jer želi da ima mehanizme sile 4. februara kada se bude odlučivalo o nepovjerenju Vladi. Tog dana su najavljene demonstracije uz mogućnost radikalizacije protesta, koja uključuje blokadu puteva, ali i potencijalni upad u parlament, rekao je izvor Pobjede.

Izvor Pobjede se pozvao na saopštenje NVO Miholjski zbor kao organizatora protesta koji je najavio haos i blokadu puteva ukoliko se ,,ugrozi izborna volja naroda“.

– Prekrajanje izborne volje protivno je Ustavu Crne Gore i u praksi predstavlja otimačinu, krađu i povratak DPS-a na vlast. To ne smijemo dozvoliti ni pod koju cijenu jer će to izazvati neviđeni haos u zemlji. Nadamo se da nikom pametnom i časnom iz redova ostalih partija neće pasti na pamet da podrži takvu ideju, jer će mu ostati crn obraz dovijeka – navodi se u proglasu te NVO bliske SPC.

Iz Krivokapićevog kabineta je sinoć saopšteno da su zaprepašćeni bojkotom.

– Zaprepašćujuća je činjenica da osobe na ovako odgovornim pozicijama nijesu zainteresovane za davanje na uvid javnosti izvještaja o rezultatima postupanja sektora bezbjednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, 5. septembra na Cetinju – kaže se u saopštenju.

Iz kabineta premijera su ocijenili da je iskazana naročita neodgovornost kada je riječ o razmatranju obavještajno-bezbjednosne procjene rizika i prijetnje po nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

– Iz svega navedenog se da zaključiti ko drži do bezbjednosti građana Crne Gore, a koga zanima isključivo i samo – politikantstvo – poručili su iz kabineta predsjednika Vlade.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …