Krivokapić sa specijalnim izaslanikom premijera Velike Britanije

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić susreo se sinoć sa specijalnim izaslanikom premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan, Ser Stjuartom Pičom. Susret je upriličen u Vili Gorica, u okviru radne večere, kojoj su prisustvovali i ministarka odbrane prof. dr Olivera Injac i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Premijer Krivokapić je istakao važnost prijateljstva i savezništva Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore, i upoznao uvaženog gosta sa politikama Vlade koje su implementirane u cilju jačanja ekonomske stabilnosti i demokratskih procesa.

Gospodin Pič je pohvalio saradnju Vlade sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima, posebno akcentujući odbrambenu i bezbjednosnu saradnju. Takođe je istakao važnost odnosa prema bezbjednosnim rizicima koji se tiču regiona Zapadnog Balkana, Evrope i ostatka svijeta, apostrofiravši uticaje sa kojima se države Zapadnog Balkana suočavavaju.

Tokom sastanaka je takođe naglašen značaj članstva Crne Gore u NATO, naročito u kontekstu doprinosa međunarodnom miru i jačanu institucija sektora bezbjednosti.

Gospodin Pič je naglasio da će Ujedinjeno Kraljevstvo podržavati demokratske procese i posvećeno unaprjeđivati saradnju sa Vladom Crne Gore, u svim sektorima.

Sastanak i radna večera su završeni porukama zahvalnosti i zadovoljstva zbog buduće saradnje.

Provjerite slična mjesta

Danas predstavljanje Agrobudžeta, vrijedan 75 miliona eura

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, predstaviće danas Agrobudžet za ovu godinu, vrijedan oko 75 miliona …