Bečić: Spremni smo za pregovore, uz garancije da niko neće sa DPS-om

Demokrate nijesu spremne i nikad neće sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) pregovarati, dogovarati i prekrajati izbornu volju građana ili formirati parlamentarnu većinu zarad vršenja vlasti, poručio je lider Demokrata i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

“Da li su svi drugi spremni da daju takve pisane garancije, ako jesu kako da ne, Demokratska Crna Gora će učestvovati u razgovorima parlamentarne većine kako bi se tragalo za rješenjem za izlazak iz ove složene političke situacije”, rekao je Bečić u Skupštini odgovarajući na pitanje novinara da li su spremni na pregovore o razrješenju parlamentarne krize.

On je kazao da, imajući u vidu da je jedan politički subjekt eksplicitno pokazao da sa DPS-om želi da pravi skupštinsku većinu zarad rušenja vlasti, imajući u vidu da drugi takođe manji subjekt parlamentrane većine nije isključio takvu mogućnost, potrebne su čvrste pisane garancije unutar parlamentrane većine da niko nije spreman da prekraja izbornu volju građana.

Borba

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …