Udarne vijesti

Zaprepašćeni što ministri bojkotuju sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Ni na ponovljenoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost nije se pojavilo pet članova Vijeća, koji su bojkotovali jučerašnju sjednicu. Podsjećanja radi, Vijeće vrši usmjeravanje i koordinaciju organa koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor.

Na današnjoj sjednici se nisu pojavili koordinator službi bezbjednosti i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, predsjednik i potpredsjednik Odobra za bezbjednost Skupštine Crne Gore Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

“Zaprepašćujuća je činjenica da osobe na ovako odgovornim pozicijama nijesu zainteresovane za davanje na uvid javnosti izvješaja o rezultatima postupanja sektora bezbjednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, 5. septembra na Cetinju, za koji je zainteresovan veliki dio domaće javnosti”, saopštio je Kabinet premijera Zdravka Krivokapića.

Takođe je iskazana naročita neodgovornost kada je u pitanju razmatranje obavještajno-bezbjednosne procjene rizika i prijetnje po nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

Iz svega navedenog se da zaključiti ko drži do bezbjednosti građana Crne Gore, a koga zanima isključivo i samo – politikanstvo.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …